Μεγάλη έρευνα είναι σε εξέλιξη στην Αγγλία αναφορικά με υπόθεση «ξεπλύματος» μαύρου χρήματος και τα αποτελέσματα των ερευνών της αγγλικής αστυνομίας αναμένονται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Αυτό μάλιστα που πρέπει να σημειωθεί είναι πως στο «μικροσκόπιο» των αρχών έχει μπει και μια ποδοσφαιρική ομάδα στο μεγάλο Νησί κάτι που έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις.

Το όνομα του συλλόγου δεν έχει διαρρεύσει, ωστόσο οι δηλώσεις που έκανε ο υπεύθυνος των ερευνών, Μπεν Γουάλας αποδεικνύουν την βαρύτητα που δίνουν οι αγγλικές Αρχές στην διαλεύκανση της υπόθεσης.

«Υπάρχει ένας ή περισσότεροι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι που ερευνώνται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Δεν θέλω να πω πόσοι σύλλογοι είναι στο μικροσκόπιο ούτε επίσης να κατονομάσω κάποια ομάδα» υποστήριξε χαρακτηριστικά ο Γουάλας.

Θα πρέπει μάλιστα να σημειωθεί ότι με τις συγκεκριμένες έρευνες ασχολείται και επιτροπή της αρμόδιας υπηρεσίας, με τον Γουάλας να δέχεται ερώτηση αναφορικά με τον αριθμό των ομάδων που είναι υπό καθεστώς έρευνας.

Ο Γουάλας αρκέστηκε να δηλώσει πως ο χώρος του ποδοσφαίρου δεν μπορεί να εξαιρεθεί από τις έρευνες και γι’ αυτό το λόγο γίνονται οι έρευνες. Εκπρόσωπος της επιτροπής πάντως τόνισε ότι οι έρευνες συνεχίζονται και πως μέχρι στιγμής δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες εναντίον κάποιας ομάδας. Γίνεται πάντως εύκολα αντιληπτό ότι η υπόθεση παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.