Οι παίκτες του Ολυμπιακού άρχισαν με δύο νίκες σε δύσκολες έδρες το «ταξίδι» τους στη Euroleague και πλέον μετρούν αντίστροφα για το πρώτο ματς στη διοργάνωση φέτος, στο ΣΕΦ, μπροστά στο κοινό τους.

Αντίπαλος των «ερυθρόλευκων» την Παρασκευή (19/10, 21:00) η Αρμάνι Μιλάνο. «Πρόκληση» χαρακτήρισε το παιχνίδι με τους Ιταλούς ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Ντέιβιντ Μπλατ, όχι μόνο λόγω της ποιότητας της αντιπάλου, αλλά και των δύο αγώνων μέσα στην εβδομάδα. Χωρίς τον Γιάννις Στρέλνιεκς θα αγωνιστεί ο Ολυμπιακός, καθώς ο Λετονός υπέστη ελαφριά θλάση (Α΄ βαθμού) στους προσαγωγούς και θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για δέκα ημέρες.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Ντέιβιντ Μπλατ, δήλωσε: «Ήταν ιδιαίτερη εβδομάδα με δύο ματς σε τρεις μέρες και ταξίδι ενδιάμεσα. Αυτή όμως είναι η πρόκληση που αντιμετωπίζει κάθε ομάδα στη Euroleague και οφείλουμε να φανούμε προετοιμασμένοι. Γι’ αυτό προσπαθούμε από την πρώτη ημέρα. Αυτό ισχύει για όλες τις ομάδες. Η Αρμάνι είναι πολύ καλή ομάδα και παίζει ποιοτικό μπάσκετ. Πρόκειται απλά για μία ακόμη πρόκληση για μας. Διαθέτει πολλούς καλούς παίκτες. Πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε ως ομάδα κι όχι μεμονωμένα».

Για τα πράγματα που παίρνει από όλους τους παίκτες του, είτε λίγα είτε πολλά, είπε: «Όταν έχεις μεγάλη σεζόν και τόσα πολλά παιχνίδια όλοι οι παίκτες πρέπει να προσφέρουν. Το μήνυμα αυτό το περνάω κάθε μέρα, δεν ήταν μόνο χθες. Να συνεχίζουμε να δουλεύουμε ώστε να αφομοιώσουμε τη φιλοσοφία μας».

Για το αν θα δούμε ακόμη καλύτερο Μιλουτίνοβ απάντησε: «Ο Νίκολα σε ατομικό επίπεδο ήταν καταπληκτικός, αλλά η συνέπεια είναι αυτή που καθορίζει τους σπουδαίους παίκτες. Θα είμαι χαρούμενος αν έχει σταθερότητα στην απόδοσή του. Δουλεύει σκληρά πάντως».

Για τις δύο εκτός έδρας νίκες του Ολυμπιακού σε έδρες που πέρυσι γνώρισε βαριές ήττες, ο Μπλατ υποστήριξε: «Στις δύο έδρες αυτές ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε πρόβλημα τα περασμένα χρόνια, αλλά τώρα είναι άλλη ομάδα κι άλλη σεζόν. Το πρόγραμμα ήταν δύσκολο με δύο ματς μακριά από το γήπεδο μας. Τώρα όμως, παίζουμε στην έδρα μας και οφείλουμε να νικήσουμε ώστε να αξιοποιήσουμε όσα κάναμε τις δύο πρώτες αγωνιστικές. Είμαι ενθουσιασμένος και ανυπομονώ να δω τους φιλάθλους μας που είμαι σίγουρος πως θα μας προσφέρουν ενέργεια, δύναμη και πάθος».