Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν τρία στελέχη του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, ο επικεφαλής του γραφείου ενημέρωσης και δύο ακόμα άτομα.

Η απόφαση ελήφθη με δεδομένο ότι ερευνάται υπόθεση οικονομικών ατασθαλιών στο γραφείο της Αθήνας από την OLAF, την ευρωπαϊκή υπηρεσία καταπολέμησης της απάτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρχαν σοβαρές ενδείξεις για ύποπτες οικονομικές συνδιαλλαγές των στελεχών του Ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα και την υπόθεση ανέλαβε η αρμόδια υπηρεσία της OLAF, ξεκινώνας με προκαταρκτική έρευνα και καταλήγοντας μετά τη συλλογή των πρώτων στοιχείων στην απόφαση για πλήρη έρευνα.

Είναι άγνωστο το τι ακριβώς ερευνά η OLAF όπως δεν έχει γίνει γνωστό και ποια είναι τα υπόλοιπα δύο μέλη του γραφείου της Αθήνας που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Όπως δήλωσε δε στην Καθημερινή η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Ευρωκοινοβουλίου κ. Marjory van den Broeke:«Υπήρχαν σοβαρές αμφιβολίες για ύποπτες οικονομικές συνδιαλλαγές των συγκεκριμένων ατόμων»  και για αυτό τον λόγο όπως ο ευρωπαϊκός νόμος υπαγορεύει, η OLAF έπρεπε να ενημερωθεί σχετικά με την υπόθεση. «Η OLAF έκανε μία προκαταρκτική έρευνα της υπόθεσης και κατέληξε ότι θα χρειαστεί πλήρης έρευνα” είπε η κ. van den Broeke και πρόσθεσε  ότι δεν είναι γνωστό, όπως και με όλες τις υποθέσεις που ερευνά η OLAF  πότε θα ολοκληρωθεί, ενώ δεν αποκάλυψε τα ονόματα των δύο άλλων στελεχών του γραφείου που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Διαβάστε επίσης

Αντωνακόπουλος για OLAF: Ερευνα διοικητικού χαρακτήρα για εικαζόμενες παραλείψεις