Τι νέες προδιαγραφές πρωτοκόλλου WLTP , που προβλέπουν αυστηρότερα όρια και μετρήσεις κατανάλωσης και ρύπων σε πραγματικές συνθήκες, έτσι όπως ορίζουν τις συνθήκες οι πελάτες, προσφέρονται τα μοντέλα της Citroen.

Συγκεκριμένα, τα μηχανικά σύνολο της γαλλικής φίρμας επωφελούνται από τις πλέον προηγμένες τεχνολογικά λύσεις, όπως είναι το SCR (Selective Catalytic Reduction) στους BlueHDi κινητήρες diesel, αλλά και το Φίλτρο Συγκράτησης Μικροσωματιδίων PPF (Petrol Particle Filter) για τους βενζινοκινητήρες με τον άμεσο ψεκασμό.

Από την 1η Σεπτεμβρίου του 2018, το πρωτόκολλο για την έγκριση τύπου έχει αλλάξει, καθώς οι μετρήσεις κατανάλωσης βασίζονται σε στοιχεία που προκύπτουν από πιστοποιημένα στοιχεία χρήσης. Με τον τρόπο αυτό οι καταναλωτές μπορούν να έχουν πιο ξεκάθαρη εικόνα για το κόστος των μετακινήσεών τους.

Πλέον η γκάμα κινητήρων της γαλλικής φίρμας φέρει τις αυστηρότερες προδιασγραφές. Ειδικότερα, η νέα γενιά κινητήρων PureTech βενζίνης και BlueHDi diesel, δίνει προβάδισμα στη Citroën για τις νέες αυστηρότερες προδιαγραφές που θα ισχύσουν το 2020, καθώς χρησιμοποιεί τις πλέον αποδοτικές τεχνολογίες για τον περιορισμό των εκπεμπόμενων ρύπων.