Μόνο με προσωποποιημένη κάρτα θα μετακινούνται με τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας οι δικαιούχοι μειωμένου ή δωρεάν κομίστρου, από την ερχόμενη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018.

Συγκεκριμένα, οι φοιτητές – σπουδαστές, τα άτομα άνω των 65 ετών και κάτω των 18 ετών, οι πολύτεκνοι, οι άνεργοι και τα ΑμεΑ, εφόσον επιθυμούν να κάνουν χρήση του δικαιώματος της δωρεάν ή μειωμένης τιμής μετακίνησης, θα πρέπει να εκδώσουν προσωποποιημένη κάρτα. Όπως ήδη έχει ανακοινώσει ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας (ΟΑΣΑ), από την 1η Οκτωβρίου 2018 καταργείται η διάθεση του μειωμένου χάρτινου ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Ήδη, μέχρι σήμερα περισσότεροι από 1,25 εκατ. επιβάτες διαθέτουν κάρτες επιβίβασης προσωποποιημένες και ανώνυμες. Συγκεκριμένα, ο ΟΑΣΑ έχει εκδώσει 850.000 προσωποποιημένες κάρτες ATH.ENA Card και 400.000 ανώνυμες κάρτες.

Υπενθυμίζεται, ότι η προσωποποιημένη κάρτα συνοδεύεται από σειρά προνομίων. Για παράδειγμα, επιτρέπει την προμήθεια όλων των προϊόντων κομίστρου (π.χ. μηνιαία κάρτα, εισιτήρια 10+1, 5+0, κ.λ.π.) μέσω κινητού τηλεφώνου με τεχνολογία NFC, χωρίς να χρειάζεται η μετάβαση σε εκδοτήρια ή Αυτόματα Μηχανήματα (περισσότερες πληροφορίες στο http://www.oasa.gr/news.php?id=funk1581).

Στο πλαίσιο της βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών του, ο ΟΑΣΑ ανακοίνωσε  ότι οι επιβάτες μπορούν πλέον να αγοράζουν ή να επαναφορτίζουν το ηλεκτρονικό εισιτήριό τους, με τη χρήση χρεωστικής – πιστωτικής κάρτας, και στα 298 «Αυτόματα Μηχανήματα Έκδοσης Εισιτηρίων» (ΑΜΕΚ).

Οι άνεργοι

Την ίδια στιγμή, οι εγκεκριμένες κάρτες για το μηνιαίο δικαίωμα της ανεργίας έχουν ξεπεράσει τις 218.000, ενώ οι αντίστοιχες κάρτες τρίμηνης διάρκειας για το δικαίωμα των ΑμεΑ ανέρχονται σε 35.000.

Τα έσοδα

Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, τα έσοδα του Οργανισμού μετά το κλείσιμο των πυλών σε μετρό και ηλεκτρικό έχουν ενισχυθεί, καθώς πλέον διατίθενται περισσότερα από 100.000 – 110.000 τεμάχια πολλαπλών εισιτηρίων την ημέρα, από 70.000 τεμάχια που εκδίδονταν πριν το κλείσιμο των πυλών.

Αντίστοιχα, μετά την εφαρμογή του μέτρου επιβίβασης επιβατών από τη μπροστινή θύρα στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, η αύξηση των επικυρώσεων στα οχήματα κινείται σε διψήφιο ποσοστό, σε σύγκριση με την περίοδο πριν την εφαρμογή του μέτρου.

Σημειώνεται, ότι τον Ιούλιο η αύξηση των εσόδων του ομίλου ΟΑΣΑ έφτασε στο 12,12% και τον Αύγουστο στο 10,72%, σε σύγκριση με τους αντίστοιχους περσινούς μήνες.