Ο Τζάστιν Μπίμπερ, ο νεαρός σταρ της διεθνούς μουσικής σκηνής, που προκαλεί πανικό σε κάθε του ζωντανή εμφάνιση, έχει ήδη ξεκινήσει διαδικασίες προκειμένου να αλλάξει την υπηκοότητά του.

Σύμφωνα με το ΤΜΖ που επικαλείται «πηγές» σύμφωνα με τις οποίες ο νεαρός ποπ σταρ θέλει να αποκτήσει ως δεύτερη υπηκοότητα την αμερικανική, διατηρώντας την καναδική ιθαγένεια ενώ για το λόγο αυτό έχει ήδη καταθέσει σχετική αίτηση.

Σύμφωνα με το ΤΜΖ αυτό δεν αποτελεί έκπληξη καθώς ο Τζάστιν περνάει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του στις ΗΠΑ και πλέον οι δεσμοί με τη χώρα θα γίνουν ακόμα πιο ισχυροί καθώς ετοιμάζει τον γάμο του με την Χέιλι Μπάλντουιν.

Βέβαια την προηγούμενη εβδομάδα το περιοδικό People είχε γράψει ότι ο 24χρονος τραγουδιστής και το 21χρονο μοντέλο έχουν ανέβει τα σκαλιά του Δημαρχείου και το ΤΜΖ δημοσίευσε φωτογραφία με τους δυο τους να επισκέπτονται τον χώρο του Δημαρχείου όπου εκδίδονται οι άδειες γάμου.

Ο Τζάστιν γεννήθηκε στο Οντάριο του Καναδά την 1 Μαρτίου του 1994, αλλά μετακόμισε στην Ατλάντα όταν ήταν 13 ετών κι από τότε ουσιαστικά έχει εγκατασταθεί μόνιμα στις ΗΠΑ.

Για την απόκτηση της υπηκοότητας ο 24χρονος τραγουδιστής θα πρέπει να ακολουθήσει πέντε βήματα:

– Να αποδείξει ότι μπορεί να βρίσκεται στη χώρα… Ο Τζάστιν διαθέτει πράσινη κάρτα εργασίας.

– Να έχει ξεκινήσει την διαδικασία πολιτογράφησής του. Το κόστος ανέρχεται στα 700 δολάρια.

– Να υποστεί έλεγχο από το FBI και να του πάρουν δακτυλικά αποτυπώματα.

– Να δώσει συνέντευξη για την ιθαγένεια. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης θα πρέπει να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με την ιστορία και την κυβέρνηση των ΗΠΑ και επίσης να αποδείξει ότι γνωρίζει αγγλικά.

– Τέλος να παραστεί στην τελετή ορκωμοσίας και να δηλώσει πίστη στο Σύνταγμα των ΗΠΑ.