Ο Άλβαρο Μοράτα περιέγραψε ως καταστροφική γα τον ίδιο την περασμένη χρονιά στην Τσέλσι και μάλιστα σκέφθηκε ακόμη και να μην συνεχίσει στο πρωτάθλημα της Premier League, όταν δεν κλήθηκε στην εθνική Ισπανίας για το Μουντιάλ στη Ρωσία.

Ο επιθετικός της Τσέλσι τόνισε ότι η αγωνιστική κατάστασή του ήταν κακή και για το λόγο αυτό άλλωστε έπαιξε μόνο σε 24 ματς πρωταθλήματος σημειώνοντας 11 τέρματα, με αποτέλεσμα να μην κάνει και το ταξίδι στη Ρωσία, ενώ η ομάδα του κατετάγη 5η και δεν πήρε το «εισιτήριο» για να συμμετάσχει στο Champions League.

«Πέρυσι δεν ήμουν ευτυχισμένος, όλα ήταν μια καταστροφή. Έβγαινα στο γήπεδο και δεν ήξερα ούτε καν πού βρισκόμουν» δήλωσε ο Μοράτα σε συνέντευξη Τύπου στο προπονητικό κέντρο της εθνικής Ισπανίας στη Μαδρίτη. «Όταν δεν κλήθηκα στην ομάδα για το Μουντιάλ, ένιωθα κατεστραμμένος. Ήταν μια πολύ δύσκολη στιγμή για μένα, η χειρότερη της καριέρας μου. Ήταν μια περίπλοκη στιγμή, επειδή πίστευα ότι θα πήγαινα. Φυσικά, σκέφτηκα να επιστρέψω για να παίξω στην Ισπανία ή να επιστρέψω στην Ιταλία, έφυγα από την Ρεάλ Μαδρίτης για να μπορώ να πάω στο Παγκόσμιο Κύπελλο και δεν τα κατάφερα».

Ο Ισπανός επιθετικός, ο οποίος έχει παίξει και στην Ιταλία με την Γιουβέντους, ενώ πέρυσι μεταγράφηκε στην Τσέλσι από τη Ρεάλ έναντι 58 εκατομμυρίων λιρών, έχει κληθεί στην αποστολή για τους αγώνες της Ισπανίας για το Nations League με Αγγλία και Κροατία. Πλέον, όπως είπε, έχει βρει την απαραίτητη ενέργεια και τα κίνητρα για να παίξει στην εθνική ομάδα. «Νιώθω ότι είναι η πρώτη μου φορά στην ομάδα. Ημουν ανήσυχος, έφτασα εδώ 1,5 ώρα νωρίτερα».