Το πρωί της Τετάρτης θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συγκέντρωση της εθνικής ομάδας μπάσκετ των ανδρών για την προετοιμασία ενόψει των δύο αγώνων για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με την Σερβία (13/9, Ηράκλειο) και την Γεωργία (16/9, Τιφλίδα).

Οι 14 παίκτες που έχουν κληθεί από τον προπονητή της Εθνικής, Θανάση Σκουρτόπουλο, είναι οι Θανάσης Αντετοκούνμπο, Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Νικ Καλάθης, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Βαγγέλης Μάντζαρης, Βαγγέλης Μαργαρίτης, Γιάννης Μπουρούσης, Ντίνος Μήτογλου, Τάιλερ Ντόρσεϊ, Γιώργος Παπαγιάννης, Κώστας Παπανικολάου, Ιωάννης Παπαπέτρου, Γιώργος Πρίντεζης και Κώστας Σλούκας.

Η εθνική ομάδα θα προπονηθεί στο ΟΑΚΑ στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου και θα αναχωρήσει για το Παρίσι στις 7/9, προκειμένου να δώσει δύο αγώνες προετοιμασίας, με το Μαυροβούνιο (8/9, 19.00) και την Γαλλία (9/9, 19.30). Θα επιστρέψει στην Αθήνα στις 10/9 και την επομένη, Τρίτη 11/9, θα αναχωρήσει για το Ηράκλειο και τον πρώτο αγώνα. Για την Τιφλίδα η αποστολή θα ταξιδέψει στις 14/9 και η επιστροφή στην Ελλάδα είναι προγραμματισμένη για τις 17/9.