Εκστρατεία αφύπνισης κι ενημέρωσης με τίτλο «Πριν χτυπήσει το κουδούνι» πραγματοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για τρίτη συνεχόμενη χρονιά από τις σήμερα Τρίτη 4 έως τις 11 Σεπτεμβρίου, με σκοπό τη συνειδητοποίηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα παιδιά, οι γονείς αλλά και οι εκπαιδευτικοί στο σχολείο.

Μέσα από άρθρα της επιστημονικής ομάδας του οργανισμού, εντοπίζονται τα προβλήματα, προσεγγίζονται οι δυσκολίες και προτείνονται λύσεις καλύπτοντας θέματα μαθησιακών δυσκολιών, συμπεριφοράς αλλά και εκφοβισμού στο σχολείο.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» από το 2007 λειτουργεί το τμήμα πρόληψης κι ευαισθητοποίησης παιδιών, εκπαιδευτικών, γονέων και κηδεμόνων με στόχο την ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας για σοβαρά θέματα που αφορούν τα παιδιά.

Αναγνωρίζοντας τον καθοριστικό ρόλο της σχολικής κοινότητας στην πρόληψη, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πραγματοποιεί οργανωμένες διαδραστικές, βιωματικές δράσεις που απευθύνονται στους μαθητές και μαθήτριες, στους εκπαιδευτικούς, στους γονείς και κηδεμόνες. Οι παρεμβάσεις γίνονται από εξειδικευμένη ομάδα ψυχολόγων του οργανισμού σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια πανελλαδικά.