Στην ηρωική μάχη των ψαράδων στη Νέα Μάκρη, ντόπιων και μεταναστών, προκειμένου να σώσουν τις ζωές όσων περισσότερων ανθρώπων μπορούσαν, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην περιοχή που καταστράφηκε από τις φλόγες στις 23 Ιουλίου.

«Οι ψαράδες της Νέας Μάκρης, ντόπιοι και μετανάστες, έδωσαν ηρωική μάχη κατά τη διάρκεια της τραγωδίας, σώζοντας ζωές. Η πολιτεία αναγνωρίζει την αυτοθυσία τους. Τους ευχαριστούμε» έγραψε ο πρωθυπουργός στο Twitter, μετά την συνάντηση που είχε σήμερα με τον Σύλλογο των ψαράδων της περιοχής.

Εξάλλου, μετά από αίτημα που έθεσαν οι ψαράδες να δοθεί υπηκοότητα για τρεις αλλοδαπούς συναδέλφους τους που ζουν στην Ελλάδα περισσότερα από 22 χρόνια και με κίνδυνο της ζωής τους ρίχτηκαν στη μάχη για να σώσουν ζωές, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι ήδη έχει δώσει σχετική εντολή στο υπουργείο Εσωτερικών.

Όπως είπε, θα ακολουθηθούν οι σύμφωνες με το νόμο διαδικασίες για αλλοδαπούς με εξαιρετική συνεισφορά στο κοινωνικό σύνολο, «γιατί θεωρούμε αυτούς τους ανθρώπους ήδη συμπολίτες μας».

Διαβάστε ακόμα:

Στο Μάτι ο Τσίπρας: «Δεν θα ξεχαστεί, δίνουμε μάχη» (βίντεο)