Πριν εκπνεύσει ο Αύγουστος καταγράφεται και επίσημα η πρώτη αποχώρηση προπονητή από ομάδα της Super League. «Πιστεύουμε να μας ανεβάσει επίπεδο» είχε δηλώσει ο ιδιοκτήτης του Απόλλωνα Σμύρνης Παναγιώτης Μονεμβασιώτης, όταν παρουσίασε τον Ισμαέλ Βαλεριέν στις 29 Μαΐου 2018. Αρκούσε όμως η διεξαγωγή μίας αγωνιστικής (ήττα 0-1 από τη Λάρισα) ώστε να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την έκδοση ενός διαζυγίου που δεν είναι βελούδινο. Μέσω twitter άλλωστε ο Γάλλος κατήγγειλε απειλές και προσπάθειες παρέμβασης στο έργο του.

«Η συνεργασία μου με τον Απόλλωνα Σμύρνης τελειώνει σήμερα. Ο πρόεδρος με απείλησε και προσπάθησε να επηρεάσει την αρχική ενδεκάδα, αλλά και τις αλλαγές στη διάρκεια του ματς. Είναι αδύνατο για μένα να δουλέψω κάτω από αυτές τις συνθήκες» έγραψε στο twitter ο Ισμαέλ Βαλεριέν στις 31/8.

Λίγο νωρίτερα η ΠΑΕ είχε επισημοποιήσει τη λήξη της συνεργασίας τους με ευχές!

«Η ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας με τον προπονητή Βαλεριέν Ίσμαελ και του εύχεται καλή τύχη στη συνέχεια της καριέρας του».

Δεν αποκλείεται ωστόσο να επανέλθει με νεότερη ανακοίνωση για να απαντήσει στο «τιτίβισμα» του κόουτς.

Τέλος και ο Πετσόνι

Ηδη πάντως ο Απόλλων Σμύρνης ενημέρωσε (31/8) και για την αποχώρηση του στόπερ Κέβιν Πετσόνι που αποτελούσε φετινή μεταγραφή.

«Η ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή Κέβιν Πετσόνι και του εύχεται καλή τύχη στη συνέχεια της καριέρας του».

Στη «μαύρη λίστα» βρίσκεται και ο αριστερός μπακ (επίσης νεοαποκτηθείς…) Κόφι Σουλτς.

Από κει και πέρα η ομάδα προετοιμάζεται για το δευτεριάτικο (3/9) παιχνίδι με τον Λεβαδειακό υπό την καθοδήγηση του υπηρεσιακού τεχνικού Λευτέρη Βελέντζα.