Ρεσιτάλ πολιτικού αμοραλισμού έδωσε ο κ. Τσίπρας στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου σχολίασε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

«Είπε ότι με τον κύκλο των μνημονίων έχει κλείσει ο κύκλος της επιτροπείας και της δημοσιονομικής προσαρμογής ενώ έχει δεσμεύσει την χώρα με την υπογραφή του σε σκληρή επιτροπεία και δυσβάσταχτα μέτρα για τα επόμενα χρόνια. Τα είδε όλα καλώς καμωμένα στην αγορά εργασίας ενώ επικρατεί καθεστώς απόλυτης εργασιακής ανασφάλειας. Μίλησε για την οικοδόμηση ενός νέου κοινωνικού κράτους την ώρα που η κυβέρνηση του αφήνει 35.000 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών» ανέφερε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Ξεπέρασε όμως, όπως είπε,  «και τον εαυτό του όταν χαρακτήρισε κεντροδεξιούς τον εθνικολαικιστή Καμμένο και τους ΑΝΕΛ και έψαξε να βρει τι ενώνει Υπουργούς «αριστερούς, οικολόγους, κεντροαριστερούς, κεντροδεξιούς» όπως είπε χαρακτηριστικά σε αυτήν την κυβέρνηση. Ας μην κουράζεται ο κ. Τσίπρας να απολογείται για την σύνθεση της κυβέρνησης του. Είναι φανερό ότι τους ενώνει η καρέκλα της εξουσίας χωρίς καμία προγραμματική και ιδεολογική συνοχή»