Την άποψη ότι«η πολιτική ευθύνη που ανέλαβε ο πρωθυπουργός εκ των πραγμάτων δεν οδηγεί σε παραίτηση. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συνοδεύεται από παραίτηση. Είναι μια διαφωνία στο πλαίσιο της διαφωνίας των θεσμών» εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, επιχειρώντας να απαντήσει στην σφοδρή κριτική που εξαπέλυσε ο κ Ανδρέας Λοβερδος, στη Βουλή.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης από την πλευρά του επεσήμανε ότι επίσ ειρά ετών η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης συνεπάγεται και παραίτηση. «Το πρώτο σκέλος χωρίς το δεύτερο δεν έχει νόημα. Είναι θέμα συνταγματικού δικαίου. Είναι σταθερά όλων των κοινοβουλευτικών πολιτευμάτων» υπογράμμισε ο κ Λοβέρδος και πρόσθεσε ότι«ο πρωθυπουργός οφείλει να παραιτηθεί πάραυτα, μετά την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης για τις τραγικές συνέπειες από τις πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική».

«Όλα αυτά τα ζητήματα θα κριθούν, θα συζητηθούν, και σε κάθε περίπτωση παρέλκει η αναφορά μου να επισημάνω τη διαφωνία μου σε αυτά που υποστηρίξατε», επεσήμανε ο κ. Κουβέλης.

Ο κ. Λοβέρδος κατήγγειλε την κυβέρνηση για κυνισμό και ανεπάρκεια στην κυβέρνηση σχετικά με την διαχείριση των πυρόπληκτων και του πόνου τους, ενώ άσκησε και κριτική γιατί δεν έχει υπάρξει καμία συγγνώμη από πλευράς κυβέρνησης.