Επιτάχυνση των διαδικασιών κατεδάφισης των αυθαιρέτων κτισμάτων σε δασικές εκτάσεις και αιγιαλό, προχωρά άμεσα η κυβέρνηση.

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος υπάρχει λίστα στην Αττική με συνολικά 2.500 αυθαίρετα σε δασική έκταση και 685 αυθαίρετα κτίσματα στον αιγιαλό.

«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συγκρουστεί με τα συμφέροντα», είπε ο κ. Τζανακόπουλος.

Παρέπεμψε μάλιστα στην αυριανή συνέντευξη Τύπου του αρμόδιου υπουργού σχετικά με τη διαδικασία κατεδάφισης των αυθαιρέτων αλλά και για το νέο οικιστικό σχέδιο.

Είναι δεδομένο ότι η πολιτική σύγκρουση με αφορμή φυσικές καταστροφές, να οδηγεί σε υπερβολές. Όλα τα κόμματα έχουν παρασυρθεί. Η κριτική και ο καταλογισμός της ευθύνης είναι αναπόσπαστο σημείο της αντιπαράθεσης. Η στάση του κ. Μητσοτάκη έχει κινήσει ένα απίστευτο κύμα προπαγάνδας και παραπλανητικές ειδήσεις. Η κυβέρνηση δεν θα παρασυρθεί.

Θα αποτιμήσουμε όταν έρθει η ώρα την κατάσταση. Άλλο η κριτική, άλλο η αντιπαράθεση και άλλο η επικοινωνιακή τυμβωρυχία.

Ερωτηθείς σχετικά για τις σημερινές δηλώσεις για τους αναπληρωτή υπουργού Υγείας Π. Πολάκη ο οποίος είπε ότι η για τους νεκρούς χρειάζονται σφραγίδα ιατρού ή ιατροδικαστή προκειμένου να μπουν σε λίστα… νεκρών,ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι αποσιωπήθηκε η δήλωση του κ. Πολάκη καθώς είπε είτε ιατροδικαστή είτε γιατρού.