Ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους πλήρως την κοιλάδα Γιαρμούκ στη νοτιοδυτική Συρία αφού εκδίωξαν τους αντάρτες του Ισλαμικού Κράτους, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο al Manar της Χεζμπολάχ.

Η κοιλάδα αυτή, που συνορεύει με το Ισραήλ και την Ιορδανία, ήταν ο τελευταίος θύλακας που διατηρούσαν υπό τον έλεγχό τους οι τζιχαντιστές στη νοτιοδυτική Συρία, μετά την προέλαση των δυνάμεων του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ στο πρώην προπύργιο των ανταρτών.

Ο συριακός στρατός κατέλαβε το βασικό προπύργιο του ΙΚ, την πόλη Σαζάρα, τη Δευτέρα, με αποτέλεσμα μόλις λίγα χωριά να παραμένουν στα χέρια μιας οργάνωσης που έχει δηλώσει πίστη στο ΙΚ, του στρατού Χάλιντ μπιν αλ Ουάλιντ, η οποία ήλεγχε την κοιλάδα Γιαρμούκ.

Η περιοχή αυτή ήταν το τελευταίο κομμάτι της νοτιοδυτικής Συρίας όπου συνεχίζονταν οι συγκρούσεις, αφού ο στρατός είχε θέσει υπό τον έλεγχό του τη μεθόριο με τα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψίπεδα του Γκολάν και το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας Ντεράα πιο ανατολικά.

Χίλιοι με 1.500 αντάρτες του ΙΚ αντιστέκονταν στην περιοχή παρά τον σφοδρό βομβαρδισμό ρωσικών πολεμικών αεροσκαφών.

Εξαιτίας των βομβαρδισμών χιλιάδες άμαχοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, ενώ δεν είναι γνωστός ο αριθμός των θυμάτων μεταξύ των αμάχων.