Χωρίς ηλεκτροδότηση για περισσότερες από 48 ώρες βρίσκονται 7.500 καταναλωτές στις περιοχές της Ανατολικής Αττικής που επλήγησαν από τις πυρκαγιές. Τα στοιχεία αυτά γνωστοποίησε ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) περιγράφοντας τις ζημιές που έχουν σημειωθεί στο δίκτυο και τους υποσταθμούς. Στο Μάτι, στον Νέο Βουτζά και στη Ραφήνα καταγράφηκαν ζημιές σε 50 υποσταθμούς από ένα σύνολο περίπου 300 υποσταθμών που τροφοδοτούν την ευρύτερη περιοχή.

Στον Κάλαμο καταστροφές σημειώθηκαν σε 10 υποσταθμούς ενώ σε όλες τις παραπάνω περιοχές έχουν ήδη ξεκινήσει οι απαιτούμενες επισκευές του δικτύου προς αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Στα προβλήματα δικτύου από την πυρκαγιά στην Κινέττα ο ΔΕΔΔΗΕ έχει αποκαταστήσει τις περισσότερες βλάβες στην ευρύτερη περιοχή, ενώ συνεχίζονται οι εργασίες των συνεργείων για την ηλεκτροδότηση σε παραλιακά τμήματα της Κινέττας, των Αγ. Θεοδώρων και των οικισμών Γαλήνη, Μαρούγκα και Πανόραμα.

Ο ΔΕΔΔΗΕ τονίζει ακόμη ότι τα συνεργεία της εταιρείας βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης των πυρκαγιών σε πλήρη ετοιμότητα με επάρκεια υλικών και εξοπλισμού ξεκινώντας την επιθεώρηση και προχωρώντας στη σταδιακή αποκατάσταση των ζημιών στο δίκτυο αμέσως μετά την άδεια πρόσβασης από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ο Διαχειριστής εφιστά για μια ακόμη φορά την προσοχή στους πολίτες σε περίπτωση που διαπιστώσουν ζημιές στο δίκτυο (πεσμένοι στύλοι, καλώδια, αγωγοί κ.λπ.), να απομακρυνθούν και να μην έρθουν σε επαφή, να ειδοποιήσουν άμεσα τις Βλάβες του ΔΕΔΔΗΕ ή να επικοινωνήσουν με το αστυνομικό τμήμα της περιοχής.