Το Ουάρακναμπιλ είναι μια μικρή αγροτική πόλη, 2.400 κατοίκων, στο δυτικό μέρος της πολιτείας Βικτόρια στην Αυστραλία. Την όποια φήμη μπορεί να να απολαμβάνει αυτή η μικρή πόλη, την οφείλει εν μέρει στο μουσείο Wheatlands Warracknabeal Agricultural Machinery Museum και εν μέρει στον Νικ Κέιβ, καθώς αποτελεί τη γενέτειρα του διάσημου τραγουδιστή.

Η μικρή αυτή πόλη της Αυστραλίας ενώνει αυτά τα δύο δυνατά χαρτιά της και παρουσιάζει ένα μεγάλο μπρούτζινο άγαλμα ενός έφιππου Νικ Κέιβ, ο οποίος κρατά στο αριστερό χέρι του έναν δαυλό ενώ το κάτω μέρος του σώματός του είναι καλυμμένο.

Η ιδέα να αναγερθεί άγαλμα του Νικ Κέιβ στο Ουάρακναμπιλ έπεσε στο τραπέζι στα μέσα της δεκαετίας του "90, όταν o γλύπτης Κόριν Τζόνσον συνάντησε τον Νικ και τους The Bad Seeds σε ένα κλαμπ του Λονδίνου.

Ξεκίνησε σαν αστείο από τον Ρέινερ Τζέσον, τον πρώην μάνατζερ της μπάντας. Την ιδέα αγκάλιασε ο Πίτερ Λόι, φανατικός θαυμαστής του Νικ Κέιβ και μέλος του Warracknabeal Arts Council. Ο οποίος σχεδιάζει να ξεκινήσει μια καμπάνια crowdfunding, μιας και το κόστος εκτιμάται ότι θα ανέβει στα 200.000 δολάρια.

Ο Τζόνσον – γνωστός για τα μεγάλων διαστάσεων γλυπτά του, έχει φιλοτεχνήσει άγαλμα της Πριγκίπισσας Νταϊάνα, ανάγλυφο για μνημείο κατά της δουλείας – σχεδίασε το άγαλμα του Νικ για τη γενέτειρά του.

Έφτιαξε κάποιες μινιατούρες, μία την έχει ο ίδιος, μία άλλη ο Νικ Κέιβ και μία τρίτη, ασημένια, βρίσκεται στο Κέντρο Τεχνών της Μελβούρνης.

Η καλλιτεχνική πρότασή του προκάλεσε αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας. Ο Λόι αισιοδοξεί, πιστεύει ότι η προοπτική να φέρει το άγαλμα τουρίστες στην πόλη θα κάμψει τις αντιδράσεις. Η καμπάνια συγκέντρωσης του ποσού ξεκινά τον Αύγουστο. Λέγεται ότι ο ίδιος ο Νικ χαρακτήρισε την πρόταση του Κόριν Τζόνσον ως ένα «μάλλον όμορφο κομμάτι ομοερωτικής τέχνης».