Τα παραδείγματα είναι αναρίθμητα προς επίρρωση τού «ποτέ μη λες ποτέ». Εχει ο καιρός γυρίσματα και η ζωή απρόβλεπτες ανατροπές.

Ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης δεν είναι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που συνδέθηκε με μία ομάδα (ΠΑΟΚ) και έφτασε να υπογράφει συμβόλαιο συνεργασίας με το αντίπαλο δέος (Αρης). Στην εποχή του επαγγελματισμού το συναίσθημα ολοένα και παραμερίζεται.

Μπορεί ο 24χρονος δεξιός μπακ να μην αποτελεί κάποια εμβληματική φυσιογνωμία του ΠΑΟΚ, αλλά λογίζεται παιδί του. Από 12 ετών ήταν στην Τούμπα και τον Απρίλιο του 2016 έφτασε να δηλώνει πως «ο ΠΑΟΚ είναι για μένα όλη μου η ζωή. Οταν έχεις μεγαλώσει στην Τούμπα, είναι λογικό να υπάρχει ένα διαφορετικό δέσιμο με την ομάδα. Ο παοκτσής αγαπάει την ομάδα του όσο τίποτε άλλο. Και σαν ποδοσφαιριστής, και σαν οπαδός, το κατάλαβα».

Με τον Δικέφαλο από μέσα

Πέρα όμως από τις δηλώσεις ο Κωνσταντινίδης είχε δείξει και εμπράκτως το δέσιμό του με τον Δικέφαλο. Οταν αγωνιζόταν ως δανεικός στον Αιγινιακό φορούσε πάντα –καθ’ ομολογίαν του –μέσα από την εμφάνιση και μια φανέλα του ΠΑΟΚ! Κι έτυχε να παρεξηγηθεί γι’ αυτό τον Μάρτιο του 2014 σε ματς με τον Ηρακλή.

Εκλεισε όμως ο κύκλος του στον Δικέφαλο (53 συμμετοχές, 1 γκολ). Ηρθε σε ρήξη με την ομάδα που τον ανέδειξε τον Σεπτέμβριο του 2017. Εμεινε εκτός αποστολής σε παιχνίδι ευκαιριών στο Κύπελλο και έριξε… ταβανόπροκα για τον Λουτσέσκου στα social media: «Δύσκολο ρούχο το παντελόνι. Πολλοί το φορούν, λίγοι το τιμούν». Περιθωριοποιήθηκε άμεσα και τον Γενάρη του 2018 μεταπήδησε στην Μπρέσια. Δεν πήρε όμως χρόνο συμμετοχής (Serie B) και αποφάσισε να επαναπατριστεί. Με το κάλεσμα του Αρη να μην τον αφήνει ασυγκίνητο. Ισως να αισθάνεται ότι χρωστάει και απαντήσεις στον ΠΑΟΚ…

«Η απόφασή μου αποτελεί συνειδητή επιλογή. Είχα προτάσεις από το εξωτερικό, αλλά όταν ήρθε η πρόταση του Αρη δεν το σκέφτηκα καν. Είπα αμέσως το ναι και είμαι σίγουρος για την απόφαση που πήρα» δήλωσε χθες στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ.

Η λίστα με Βασιλεία

Εν τω μεταξύ, ο ΠΑΟΚ δήλωσε στην UEFA τους ποδοσφαιριστές που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα παιχνίδια με τη Βασιλεία στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ (24/7 εντός, 1/8 εκτός) αφήνοντας εκτός λίστας τον τραυματία Μουλέν και τους νεαρούς Μιχόγεβιτς και Μπαλογιάννη. Στη διάθεση του Λουτσέκου θα βρίσκονται οι Γλύκος, Ρέι, Πασχαλάκης, Σιαμπάνης, Βαρέλα, Κρέσπο, Χατσερίντι, Μαλεζάς, Μάτος, Κίτσιου, Βιεϊρίνια, Λύρατζης, Κάνιας, Χαρίσης, Σάκχοφ, Μαουρίσιο, Πέλκας, Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ, Λημνιός, Λάμπρου, Ζαμπά, Ουάρντα, Μυστακίδης, Πρίγιοβιτς.

Σημειωτέον η ομάδα μπορεί να προχωρήσει σε δύο αλλαγές έως 24 ώρες πριν από τη σέντρα του πρώτου ματς.