Στην προμήθεια 28 επιπλέον ασθενοφόρων, για τις ανάγκες των παραρτημάτων Πάτρας, Τρίπολης και Λαμίας προχωρά το ΕΚΑΒ για να καλυφθούν οι ανάγκες του και να ενισχυθεί η λειτουργία του.

Πέρα από την ενίσχυση της επιχειρησιακής ικανότητας του ΕΚΑΒ με νέα ασθενοφόρα, η προμήθεια αυτή σηματοδοτεί -σύμφωνα με το Κέντρο- και επιστροφή στην κανονικότητα, μετά από μια πρωτοφανή κρίση και στην υγεία.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΕΚΑΒ «μετά από ενέργειες του υπουργείου Υγείας, η χρηματοδότηση του ΕΚΑΒ και η απελευθέρωση των δυνάμεων που συνεπάγεται, ανοίγουν νέες προοπτικές, αφήνοντας πίσω τις τραγικές μέρες των μνημονίων και της υγειονομικής φτώχειας του πληθυσμού».

Ο συγκεκριμένος προϋπολογισμός είναι ύψους 1.978.000 ευρώ, από ιδίους πόρους, δηλαδή με χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμό του ΕΚΑΒ.

Η προμήθεια που περιλαμβάνει ασθενοφόρα οχήματα για τα παραρτήματα Πάτρας, Λαμίας και Τρίπολης, αναλυτικά έχει ως εξής:

-Παράρτημα Πάτρας:3 Κινητές Ιατρικές Μονάδες (ΚΙΜ), 10 ασθενοφόρα επειγόντων και 1 ασθενοφόρο επειγόντων Μ.Ο.Σύνολο 14 οχήματα προϋπολογισμού 1.042.840 ευρώ.

-Παράρτημα Τρίπολης: 7 ασθενοφόρα επειγόντων, προϋπολογισμού 467.480 ευρώ.

-Παράρτημα Λαμίας: 5 ασθενοφόρα επειγόντων και 2 ασθενοφόρα επειγόντων Μ.Ο. Σύνολο 7 οχήματα προϋπολογισμού 467.480 ευρώ.
 
Οπως έγινε επίσης γνωστό, είναι ήδη σε εξέλιξη διαγωνισμός για την προμήθεια 100 νέων ασθενοφόρων για τις Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Ν. Αιγαίου και Θεσσαλίας μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020 σε συνεργασία με τις αντίστοιχες Περιφέρειες, ενώ ήδη κατατέθηκε πρόταση για την προμήθεια 17 επιπλέον ασθενοφόρων για τις επιχειρησιακές μονάδες του ΕΚΑΒ στην κεντρική Ελλάδα, σε συνεργασία με την αντίστοιχη Περιφέρεια.

Επίσης, όπως αναφέρει το ΕΚΑΒ σε ανακοίνωση του, βρίσκονται σε εξέλιξη ενέργειες για τη συνολική προμήθεια 145 νέων ασθενοφόρων και μέσα στον σχεδιασμό της υπηρεσίας για το έτος 2019, είναι η ενίσχυση του ΕΚΑΒ με επιπλέον ασθενοφόρα αλλά και μοτοσικλέτες για την ανανέωση του αντίστοιχου στόλου.

Τα συνολικά 301 καινούργια ασθενοφόρα οχήματα, η απόκτηση των οποίων είτε ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη είτε έχει δρομολογηθεί στο πλαίσιο των διαγωνισμών και των δωρεών σε συνδυασμό με τα 90 που αποκτήθηκαν το 2016, ανανεώνουν τον στόλο του ΕΚΑΒ πάνω από το 50% μέσα σε τρία χρόνια.

Ολα αυτά «καταδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο τη βούληση και την καθημερινή προσήλωση της διοίκησης του ΕΚΑΒ στην ουσιαστική αναβάθμιση της λειτουργίας της υπηρεσίας, προς όφελος της κοινωνίας, της δημόσιας υγείας και των εργαζομένων σε αυτή» καταλήγει η ανακοίνωση του ΕΚΑΒ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από