Σε τεταμένο κλίμα πραγματοποιείται η συνάντηση μεταξύ του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και της βρετανίδας πρωθυπουργου Τερέζα Μέι, μετά από τις επικρίσεις του προέδρου των ΗΠΑ για τη συμφωνία του Brexit.

Ο Ντ. Τραμπ δήλωσε σχετικά με τη συνάντηση του με τη βρετανίδα πρωθυπουργό, πως στο επίκεκεντρο των μεταξύ τους συζητήσεων θα βρεθούν εμπορικά και στρατιωτικά ζητήματα, ενώ φρόντισε να προσθέσει πως η σχέση τους είναι πολύ ισχυρή.

Ο Τραμπ δήλωσε επίσης πως ο ίδιος και η Μέι «ουδέποτε είχαν αναπτύξει καλύτερη σχέση» απ’ ό,τι αυτή που ανέπτυξαν στη διάρκεια του χθεσινού δείπνου τους.

Νωρίτερα ο Τραμπ είχε δηλώσει στην εφημερίδα The Sun πως το σχέδιο της Μέι για το Brexit πιθανόν εξάλειψε τις πιθανότητες να συναφθεί μια αμερικανο-βρετανική εμπορική συμφωνία και είχε προσθέσει πως πιστεύει ότι ο εσωκομματικός αντίπαλος της Μέι, ο Μπόρις Τζόνσον, θα ήταν «ένας σπουδαίος πρωθυπουργός».

Η εκπρόσωπος της Μέι δήλωσε από την πλευρά της πως η πρωθυπουργός έχει καλή σχέση με τον Τραμπ και είναι πεπεισμένη πως μπορεί να συναφθεί μια εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ.

«Το εμπόριο είναι ένα από τα κορυφαία θέματα των σημερινών συνομιλιών ανάμεσα στον πρόεδρο και την πρωθυπουργό και … είμαστε πεπεισμένοι πως μπορούμε να κάνουμε μια καλή εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ», δήλωσε η εκπρόσωπος στους δημοσιογράφους.

«Η πρωθυπουργός έχει καλή σχέση με τον πρόεδρο», πρόσθεσε.