Δεν υπήρχε αμφιβολία. Από τη στιγμή που ο ίδιος ο Βαγγέλης Μαρινάκης το αποφάσισε και το διεμήνυσε, θα γινόταν γεγονός με τρόπο μεθοδικό και ποδοσφαιρικό. Ο Ολυμπιακός θα σχημάτιζε τη νέα αγωνιστική του εκδοχή από την αρχή. Θα άλλαζε το μεγαλύτερο μέρος του ρόστερ και θα έχτιζε σε βάσεις στέρεες την επόμενη ομάδα του. Εκείνη που όχι μόνο θα επιστρέψει άμεσα σε τροχιά πρωταθλητισμού αλλά που θα αποτελέσει τον πυρήνα της νέας εποχής. Αυτή η ιδέα λοιπόν γίνεται πράξη. Παίρνει μορφή. Και όσο τα κομμάτια προστίθενται, τόσο το παζλ που σχηματίζεται ανεβάζει την προσδοκία. Χθες ήταν η σειρά της ανακοίνωσης της απόκτησης του Ροντερίκ Μιράντα, του πορτογάλου κεντρικού αμυντικού των 193 cm, που ο Πέδρο Μαρτίνς επιθυμούσε να προστεθεί στο ρόστερ του. Ο στόπερ της Γουλβς που ήδη φορά τα ερυθρόλευκα. Η 12η κίνηση αυτού του καλοκαιριού. Μισό ρόστερ… άλλο, σε σχέση με εκείνο που τελείωσε την προηγούμενη σεζόν. Ενίσχυση σε κάθε θέση. Και φυσικά μια διαδικασία που θα έχει και συνέχεια έως ότου φτάσουμε στην τελική μορφή. Ο Ολυμπιακός προχωρά το σχέδιό του με συγκεκριμένη μέθοδο. Διάλεξε πρωτίστως τα «δικά» του παιδιά που ήθελε να συμμετάσχουν σε αυτό το εγχείρημα (Γιαννιώτης, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης) και που πέρυσι δεν ήταν εδώ. Στη συνέχεια σάρωσε την εγχώρια αγορά με Χριστοδουλόπουλο (ΑΕΚ), Μασούρα (ΑΕΛ), Ευαγγέλου (Παναθηναϊκός), Μάνο (ΟΦΗ) συν βεβαίως τον επαναπατρισμό του Φετφατζίδη (Αλ Αχλί). Από τον Ιανουάριο είχαν «κλειδώσει» την απόκτηση του Μαντί Καμαρά (Αζαξιό), ενώ από την ελεύθερη ευρωπαϊκή αγορά τον Ιούνιο επέλεξαν τον Μιγκέλ Ανχελ Γκερέρο (Λεγκάνες).

Και τώρα, που πλέον η διεθνής αγορά άνοιξε; Δύο απανωτά χτυπήματα: πρώτα το «μπαμ» της απόκτησης του Ντανιέλ Ποντένσε από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, έπειτα ο 27χρονος Ροντερίκ Μιράντα από τη Γουλβς.

Επεται συνέχεια

Αν θα έχει και συνέχεια; Προφανώς και θα έχει. Με την ίδια μέθοδο όμως. Σταδιακά. Στις επόμενες σελίδες του ερυθρόλευκου σχεδίου υπάρχει η πρόβλεψη για την απόκτηση ενός ακόμη κεντρικού αμυντικού με πολλά… κυβικά, ενός σέντερ φορ και βεβαίως ενός κεντρικού χαφ. Τρεις ποδοσφαιριστές για τους οποίους ο Ολυμπιακός ήδη εξελίσσει την προσπάθειά του. Σε ό,τι αφορά την άμυνα, το πρόσωπο που απασχολεί είναι ο Γιασίν Μεριά. Ο 24χρονος που ανέβασε αισθητά τη «μετοχή» του έπειτα από το πολύ καλό Παγκόσμιο Κύπελλο που έκανε με τη φανέλα της Τυνησίας. Στην πατρίδα του από χθες μιλούν για συζητήσεις με τους Πειραιώτες. Αντίστοιχα υπάρχει κουβέντα στην Πορτογαλία αναφορικά με τον «Κούκα», τον Αιγύπτιο Αχμέτ Χασάν της Μπράγκα. Ο 25χρονος αιγύπτιος σέντερ φορ, που όπως και ο Μιράντα έχει συνεργαστεί ήδη με τον Πέδρο Μαρτίνς στην Μπράγκα. Και σε ό,τι αφορά τον κεντρικό χαφ; Εκεί υπάρχει μόνο η επιμονή των Βραζιλιάνων για τον Γουίλιαν Αράο της Φλαμένγκο.

Ο Ολυμπιακός κατά την προσφιλή τακτική του δεν λέει το παραμικρό για τις μεταγραφές. Δουλεύει σιωπηλά και όπως αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος το κάνει καλά. Αλλωστε δεν θα πρέπει να λησμονούμε κάτι που μοιάζει αυτονόητο. Πως ο Πέδρο Μαρτίνς θέλει το ρόστερ του, εκείνο που δουλεύει στην προετοιμασία, να λειτουργεί σταθερά γύρω από τον αριθμό «26». Από το Ζέεφελντ επέστρεψαν 30, ο Πορτογάλος «έκοψε» τους Σάλιακα, Μανθάτη, Βέργο συν τον νεαρό Νικόλη που επέστρεψε στα τμήματα υποδομής, αλλά αποκτήθηκαν οι Μιράντα και Ποντένσε ενώ στο Βέλγιο θα είναι και οι Ανσαριφάρντ, Χατζισαφί. Πάλι τριάντα ποδοσφαιριστές δηλαδή. Οπερ σημαίνει ότι πριν από την αναχώρηση της Παρασκευής αναμένεται ο 48χρονος προπονητής να επιχειρήσει εκ νέου να «μαζέψει» τον αριθμό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.