Ο Παναθηναϊκός θα επιχειρήσει να αποκτήσει έναν επιθετικό άνω των 23 ετών, που θα κάνει τη διαφορά, ωστόσο είναι αναγκασμένος να περιμένει τουλάχιστον λίγες μέρες ακόμα προκειμένου να θέσει τους στόχους του. Κι αυτό διότι ο Γιώργος Δώνης πρέπει να γνωρίζει το διαθέσιμο μπάτζετ για τη συγκεκριμένη καλή μεταγραφή που θα κάνει.

Διαφορετικά θα κινηθεί στην αγορά αν γνωρίζει πως θα είναι ο Παϊρότζ και θα βάλει κάποια χρήματα με τα οποία θα μπορεί να γίνει υπέρβαση και εντελώς διαφορετικά αν επικρατεί η ίδια σημερινή κατάσταση με το ταβάνι στα συμβόλαια. Είναι αναγκασμένος να περιμένει ο Δώνης και την ίδια ώρα να αναζητεί μαζί με τον Νταμπίζα νεαρούς ποδοσφαιριστές που θα γεμίσουν και σε ποσότητα και σε ποιότητα το ρόστερ του.

Σε αυτό το πλαίσιο γίνονται οι μεταγραφές των Ρεγκάκου και Σιφναίου, που θα αξιολογηθούν κατά τη διάρκεια της παρουσίας του Παναθηναϊκού στην Ολλανδία. Αν δει ο Δώνης πως είναι σε τέτοιο σημείο που να μπορούν να βοηθήσουν, θα τους κρατήσει ως εναλλακτικές λύσεις, διαφορετικά οι παίκτες θα αποκτηθούν και θα παραχωρηθούν δανεικοί. Αντίθετα δεν συμβαίνει το ίδιο με τον Καμπετσή, ο οποίος έρχεται για να μείνει.

Ωστόσο, ο Δώνης δεν «καίγεται» μονάχα για την επίθεση, αλλά και για την άμυνα. Χρειάζεται ενίσχυση στο κέντρο των μετόπισθεν και ο Νίκος Νταμπίζας ξεκίνησε τα ταξίδια στο εξωτερικό προκειμένου να κάνει συζητήσεις με συλλόγους και για νεαρούς αμυντικούς που θα μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα. Πρώτη στάση η Αγγλία, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού θα μεταβεί και στη Γερμανία προκειμένου να έχει συζητήσεις με συλλόγους, ποδοσφαιριστές και ατζέντηδες.

Διαφορές στον έλεγχο

Σημαντικές αποκλίσεις στα οικονομικά μετά και την ολοκλήρωση του ελέγχου βρήκαν οι άνθρωποι του Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ. Πλέον, υπάρχουν διαφορές σε σχέση με όλα όσα είχαν πει οι άνθρωποι της ΠΑΕ στον Παϊρότζ και αυτός είναι ο λόγος που η υπόθεση έχει καθυστερήσει, με τον Ταϊλανδό να ζητεί παράταση πριν από λίγες μέρες από τον Αλαφούζο.

Θυμίζουμε ότι με βάση τα συμφωνηθέντα, τα πάντα θα έπρεπε να είχαν τελειώσει μέχρι τις 30 Ιουνίου, αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί.

Το θέμα καθυστερεί λόγω της διαφοράς στον οικονομικό έλεγχο, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Γιάννης Αλαφούζος έχει δεσμευθεί να βάλει 20 εκατ. ευρώ στην ΑΜΚ μέχρι να τελειώσει η όλη υπόθεση με τον ταϊλανδό επιχειρηματία. Οι επόμενες μέρες θα είναι εξαιρετικά κρίσιμες για το μέλλον του Παναθηναϊκού, με την πλευρά του Αλαφούζου, πάντως, να επιμένει πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και η μεταβίβαση θα προχωρήσει κανονικά.

Ελλείψει επιλογών… Κουρμπέλης

Ο Δώνης έχει στο μυαλό του και τον Κουρμπέλη για την άμυνα, από τη στιγμή που βλέπει ότι δεν έχει πολλές επιλογές. Αυτό σημαίνει ότι ο Χρήστος Δώνης θα αποτελεί την πρώτη επιλογή για τον άξονα, δίπλα στον Κάτσε.