Τον γαμπρό του διόρισε υπουργό Οικονομικών στη νέα κυβέρνηση, με μόλις 16 υπουργεία, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μόνο τρεις υπουργοί διατηρούν τη θέση τους στο νέο υπουργικό συμβούλιο: ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο υπουργός Εσωτερικών Süleyman Soylu και ο υπουργός Δικαιοσύνης Abdulhamit Gül.

Αντιπρόεδρος είναι ένας, σε αντίθεση με τις φήμες ότι μπορεί να ήταν δύο ή και τρεις, ο Fuat Oktay. Ο γαμπρός του Ταγίπ Ερντογάν, Berat Albayrak που ήταν υπουργός ενέργειας, αναλαμβάνει το τιμόνι της Οικονομίας, που, όπως είχε δηλώσει νωρίτερα ο τούρκος πρόεδρος, έχει συγκεντρωθεί σ’ ένα υπουργείο.

Εκπληξη στο υπουργείο Αμυνας

Εκπληξη αποτελεί ο διορισμός του Γενικού Επιτελάρχη Χουλουσί Ακάρ, που κατά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος είχε παραμείνει όμηρος των πραξικοπηματιών, ως υπουργού Αμύνης. Το ερώτημα που παραμένει είναι ποιος τώρα θα διοριστεί στη θέση του ως αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του τουρκικού στρατού.

Τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης: Zehra Zümrüt Selçuk υπουργός Εργασίας Κοινωνικών Υπηρεσιών και Οικογένειας, υπουργός Περιβάλλοντος ο Murat Kurum, υπουργός Φυσικών πόρων και Ενέργειας ο Fatih Dönmez, υπουργός Αθλητισμού και Νεολαίας ο Mehmet Kasapoğlu, υπουργός Τουρισμού και Πολιτισμού ο Mehmet Ersoy, υπουργός Παιδείας ο Ziya Selçuk, υπουργός Υγείας ο Fahrettin Koca, υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας ο Mustafa Varank, υπουργός Γεωργίας και Δασών ο Bekir Pakdemirli, υπουργός Εμπορίου ο Ruhsar Pekcan και υπουργός Μεταφορών και Υποδομών ο Cahit Turan.