Μια ιστορία από εκείνες που γνωρίζουν λίγοι και κανείς δεν επιβεβαιώνει. Εκανε μεγάλη ομάδα της Θεσσαλονίκης τον Ιανουάριο δώρο τα αεροπορικά εισιτήρια αλλά και τη διαμονή στο πιο χαρακτηριστικό ξενοδοχείο της πόλης. Δώρο στην κυρία του κυρίου. Στη σύζυγο που όχι μόνο έχει λόγο στις αποφάσεις που παίρνει το έτερον ήμισυ, αλλά που, όπως φαίνεται, είναι και κάτι σαν «πρόεδρος των συζύγων ποδοσφαιριστών» της χώρας της. Πήγε λοιπόν στη Θεσσαλονίκη, τη φιλοξένησαν οι άνθρωποι μια χαρά, της έδειξαν τις ομορφιές της πόλης, αλλά, όπως αποδεικνύεται από τα γεγονότα, εκείνη δεν πείστηκε. Είχε ως μέτρο σύγκρισης την Αθήνα και αυτό έπαιξε τον ρόλο του σε όσα ακολούθησαν. Είπε λοιπόν εκείνη το «όχι» για τον σύζυγό της, είπε «όχι» όμως και σε δύο φίλες της. Στην κυρία του αριστερού μπακ και στην κυρία του κεντρικού χαφ. Ο πρώτος χάθηκε από τότε. Ο δεύτερος μάλλον θα μείνει απλά ένα ακόμη μεταγραφικό σίριαλ του καλοκαιριού.

Η Ουγκάντα και η Σούπερ Λίγκα

«Αυτά δεν γίνονται ούτε στην Ουγκάντα» είναι το κλισέ που ακούω επί χρόνια για τα κακώς κείμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Εφτασε όμως η ώρα να εμφανιστεί στα μέρη μας και ένας ποδοσφαιριστής που έλκει την καταγωγή του από τη συγκεκριμένη αφρικανική χώρα. Διετές συμβόλαιο υπέγραψε προ ημερών με τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Αλεξ Κακούμπα. Βέβαια, ο ηλικίας 27 ετών αριστερός μπακ δεν εντοπίστηκε από τους Ηπειρώτες στην Ουγκάντα. Στην Πορτογαλία αγωνιζόταν από το 2012-13 μέχρι σήμερα, με θητεία σε Εσπεράνσα, Σπόρτινγκ Κοβίλια, Εστορίλ και Φεϊρένσε. Αραγε, όταν πάρει γεύση από Ελλάδα, πρόκειται να κάνει συγκρίσεις;

Ο μεγάλος σταρ είναι εδώ

Η είδηση δεν είναι ότι σήμερα αρχίζει ο περιβόητος γύρος της Γαλλίας (το πιο διάσημο ποδηλατικό event στον κόσμο), αλλά το γεγονός ότι το μεγάλο αστέρι του αθλήματος θα δώσει το «παρών».

Ο Βρετανός Κρις Φρουμ έχει κατακτήσει τέσσερις τίτλους την τελευταία πενταετία (έχασε μόνο τον αγώνα του 2014) και στοχεύει σε έναν ακόμη. Οι Γάλλοι δεν ήθελαν να τον δεχτούν λόγω ενός θετικού δείγματος, από πέρυσι στον γύρο της Ισπανίας. Ωστόσο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός για την Καταπολέμηση του Ντόπινγκ (WADA) δέχτηκε ότι το συγκεκριμένο δείγμα του 33χρονου ποδηλάτη (είχε βρεθεί με υψηλό επίπεδο σαλβουταμόλης) δεν ήταν αρκετό για να επιφέρει την τιμωρία του. Ετσι ο μεγάλος σταρ του αγωνίσματος θα είναι εκεί, στον 105ο γύρο της Γαλλίας.

Ηδη λείπει η Ιαπωνία

Η ομάδα που έκλεψε την παράσταση στη Ρωσία στο εξωαγωνιστικό κομμάτι ήταν η Ιαπωνία. Πρώτα οι φίλαθλοι και στη συνέχεια οι ποδοσφαιριστές. Οι οπαδοί της Ιαπωνίας μετά το τέλος κάθε αγώνα φρόντιζαν να μαζεύουν τα σκουπίδια από την εξέδρα. Αυτό όμως που έκαναν οι ποδοσφαιριστές, και μάλιστα μετά τον αποκλεισμό από το Βέλγιο, δεν έχει προηγούμενο: καθάρισαν τα αποδυτήρια! Μάλιστα, άφησαν και ένα μεγάλο σημείωμα που έγραφε «ευχαριστώ» στα ρωσικά!

Το επίτευγμα του Παπασταθόπουλου

Η μεταγραφή σε κοτζάμ Αρσεναλ σε ηλικία 30 ετών αποτελεί ούτως ή άλλως επιβράβευση για τη διαδρομή του μέχρι σήμερα, ωστόσο εκτιμώ πως το τεράστιο επίτευγμα για τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο είναι το γεγονός ότι πέμπτη διαφορετική ομάδα του εξωτερικού έβαλε το χέρι στην τσέπη για την αφεντιά του. Και δεν μιλάω για συμβολικά ποσά…

Το έπραξε δις η Τζένοα καταβάλλοντας πρώτα 3,8 εκατ. ευρώ στην ΑΕΚ το 2008 και εν συνεχεία 4 εκατ. στη Μίλαν το 2011 για να τον πάρει πίσω. Οι Ροσονέρι από την πλευρά τους είχαν εκταμιεύσει 4,5 εκατ. ευρώ το 2010, ενώ η Βέρντερ μετά το ενοίκιο για τον δανεισμό ενός έτους (2011-12) «έσκασε» και 3,5 εκατ. το 2012 στην Τζένοα. Από ‘κεί και πέρα τα νούμερα πήραν για τα καλά την ανιούσα. Το 2013 η Ντόρτμουντ αγόρασε τον Παπασταθόπουλο με 9,9 εκατ. ευρώ και τον πούλησε εν έτει 2018 στην Αρσεναλ με ένα ποσό κοντά στα 18 εκατ. ευρώ. Τι δείχνουν αυτά τα deals; Δεν περνάει απλώς η μπογιά του διεθνούς στόπερ, αλλά ολοένα και ακριβαίνει για να τη χρησιμοποιήσεις…