«Παραμένω στρατιώτης του Ολυμπιακού, στον οποίο δεν κάνω εγώ κουμάντο αλλά πάντα ο προπονητής».

Ο Βασίλης Σπανούλης οδεύει ολοταχώς για να κλείσει την καριέρα του και να κρεμάσει τη φανέλα του στον Πειραιά καθώς ανανέωσε –για τρίτη φορά –τη συνεργασία του με τον Ολυμπιακό για έναν ακόμα χρόνο. Το επόμενο καλοκαίρι θα έχει συμπληρώσει σχεδόν μία δεκαετία.

Ο αρχηγός των Ερυθρολεύκων είχε ανακοινωθεί από τον Ολυμπιακό στο ημίχρονο του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής το 2010 μεταξύ Ισπανίας – Ολλανδίας και είχε δημιουργήσει αίσθηση ως η μεγαλύτερη μετακίνηση στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ από τον Παναθηναϊκό στον Ολυμπιακό. Σε ένα άλλο Μουντιάλ, σε αυτό της Ρωσίας, στο φινάλε του αγώνα της Βραζιλίας με το Μεξικό, ήρθε μια ακόμα ανακοίνωση που ενημέρωνε ότι ο Βασίλης Σπανούλης για έναν ακόμα χρόνο θα φορά τα ερυθρόλευκα. Την ημέρα μάλιστα που ανακοινώθηκε ο ΛεΜπρον Τζέιμς από τους Λέικερς με τετραετές μάλιστα συμβόλαιο στα 34 του χρόνια!

Ο Βασίλης στα 36 του έκανε ένα μικρότερο συμβόλαιο αλλά θα αποτελέσει έκπληξη μεγατόνων αν τόσο αυτός όσο και ο Γιώργος Πρίντεζης δεν κρεμάσουν τη φανέλα τους στην αγαπημένη τους ομάδα. Είναι και αυτός ένας στόχος των αδελφών Αγγελόπουλων.

«Είμαστε οικογένεια»

«Δεν γινόταν αλλιώς, έπειτα από τόσες επιτυχίες και αποτυχίες που είχαμε. Είμαστε εδώ για να συνεχίσουμε τον αγώνα να επανέλθουμε στην κορυφή. Ευχαριστώ πάρα πολύ τους προέδρους για όλα αυτά που έχουν κάνει. Δεν υπάρχουν πολλοί πρόεδροι στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Γι’ αυτό κάνω ό,τι μπορώ για να τους το ανταποδώσω. Οι σχέσεις μας είναι οικογενειακές. Μες στο γήπεδο, όλοι αγωνιζόμαστε για το καλό του Ολυμπιακού. Υπάρχουν και δύσκολες στιγμές, αλλά με το μπάτζετ του Ολυμπιακού δεν υπάρχουν πολλές ομάδες που να έχουν κάνει τέτοια πράγματα», τόνισε ο αρχηγός των Πειραιωτών. «Οι σχέσεις μας έχουν ξεπεράσει το αθλητικό πλαίσιο και έχουν περάσει στο ανθρώπινο. Οταν είσαι οικογένεια, κάθεσαι, συζητάς και τα βρίσκεις σε ένα λεπτό. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ανανεώσαμε και όχι η διάρκεια του συμβολαίου» τόνισε και πέταξε και την… μπηχτή του.

«Ο ρόλος μου πρέπει να είναι να βοηθάω την ομάδα να κερδίζει. Οπως έκανα πάντα στην καριέρα μου, θα υπακούω τον προπονητή. Αν και υπάρχουν κακεντρεχείς που λένε ότι κάνω εγώ κουμάντο στον Ολυμπιακό. Υπάρχουν κι αυτά τα χαζά σχόλια. Ενα βήμα πίσω – ένα μπροστά, όλα θα φανούν στο γήπεδο και είναι δουλειά του προπονητή. Δεν μπορεί να λέει ο παίκτης τι θα γίνει. Είμαι στρατιώτης του Ολυμπιακού, ούτε πουλάω σταριλίκι ή κάτι άλλο» κατέληξε ο Βασίλης Σπανούλης, με τον Παναγιώτη και τον Γιώργο Αγγελόπουλο να ετοιμάζονται για το επόμενο (σημερινό) ραντεβού με τον Κώστα Παπανικολάου. Ακολουθεί την Τετάρτη ο Ιωάννης Παπαπέτρου.