Ενα βίντεο 21 δευτερολέπτων, που παρομοιάζει τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο με πολέμαρχο της αρχαίας Ελλάδας, συνόδευε τη χθεσινή ανακοίνωση της Αρσεναλ για τη μεταγραφή του έλληνα αμυντικού από την Ντόρτμουντ.

Η επισημοποίηση της συνεργασίας καθυστέρησε για φορολογικούς λόγους, ωστόσο δεν γνωστοποιήθηκαν από τους Κανονιέρηδες τα οικονομικά στοιχεία του deal. Σύμφωνα με τα αγγλικά ΜΜΕ οι Γερμανοί θα λάβουν ποσό μεταξύ 16 και 17,7 εκατ. στερλινών (18,1-19,2 εκατ. ευρώ) όπως ανέφεραν χθες στην ηλεκτρονική τους έκδοση «Mirror» και «Guardian».

Το συμβόλαιο το χαρακτήρισαν πολυετές, χωρίς να προσδιορίζουν επακριβώς τη διάρκειά του. Οι πληροφορίες πάντως από την Ελλάδα συγκλίνουν σε τριετή συμφωνία, με τον 30χρονο διεθνή στόπερ να καρπώνεται ετησίως περίπου 6 εκατ. ευρώ, ποσό που τον καθιστά τον πιο ακριβοπληρωμένο έλληνα ποδοσφαιριστή.

Στις πρώτες δηλώσεις του στα αγγλικά ΜΜΕ ο Παπασταθόπουλος παραδέχθηκε ότι είχε επικοινωνία με τους άλλοτε συμπαίκτες του στην Ντόρτμουντ Ομπαμεγιάνγκ και Μχιταριάν, οι οποίοι επίσης ανήκουν στο ρόστερ των Κανονιέρηδων. Θα συναντήσει όμως και έναν συμπατριώτη του ποδοσφαιριστή στο Λονδίνο, αφού από τον περασμένο Ιανουάριο ζει το αγγλικό όνειρό του και ο Κωνσταντίνος Μαυροπάνος. Ενδέχεται μάλιστα τη νέα σεζόν η Αρσεναλ να παραταχθεί με ελληνικό ντουέτο στο κέντρο άμυνας. Από κει και πέρα ο 30χρονος «Παπ» είναι ο 25ος Ελληνας της Πρέμιερ Λιγκ.