Το απόγευμα της Κυριακής το χαρακτηριστικό γέλιο του ελληνικού θεάτρου σίγησε. Η λατρεμένη ηθοποιός Τζέσυ Παπουτσή έχασε τη μάχη για τη ζωή σε ηλικία 62 ετών.

Συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι θα αποχαιρετήσουν την αγαπημένη ηθοποιό σήμερα Τρίτη στις 15:15 στο Γ’ νεκροταφείο στη Νίκαια.

Παράκληση της οικογένειας είναιαντί στεφάνων, τα χρήματα να δοθούν στο «Σπίτι του Ηθοποιού».

Η είδηση του θανάτου της συγκλόνισε συναδέλφους της και μη που είχε συμπρωταγωνιστήσει μαζί της στο σανίδι, αλλά και τους θαυμαστές της που τη λάτρεψαν για τις μοναδικές της ερμηνείες.

Η ηθοποιός Ντόρα Ντούμα επιβεβαίωσε πρώτη τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου της μέσα από την ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook. «Μόλις μάθαμε κάτι πολύ δυσάρεστο. Εφυγε από τη ζωή η αγαπημένη ηθοποιός και πολύ αγαπημένη φίλη, Τζέσυ Παπουτσή. Τζεσάρα μας, Καλό Ταξίδι. Για μας θα είσαι πάντα κοντά μας. Σε αγαπήσαμε και θα σε αγαπάμε πάντα. Μάρθα Καραγιάννη Ντόρα Ντούμα» έγραψε στην ανάρτηση της με τη Μάρθα Καραγιάννη να το συνυπογράφει μαζί της.

Ολοι οι συνάδελφοι της μιλούν για τα καλύτερα λόγια για εκείνη, χαρακτηρίζοντάς την ως πιστή φίλη και έναν δοτικό, συναισθηματικό άνθρωπο. Μαλιστα, με τον πρώην σύζυγό της, Θάνο Καληώρα διατηρούσαν άριστες σχέσεις.

«Με την Τζέσυ Παπουτσή έχουμε καταπληκτικές σχέσεις. Είμαι δίπλα της και κοντά της, όπως είναι και αυτή δίπλα μου και κοντά μου. Γνωριστήκαμε στο Εθνικό. Εκεί παντρευτήκαμε, εκεί κάναμε το παιδί μας. Μετά από δέκα χρόνια χωρίσαμε. Είναι δύσκολο πράγμα, γιατί η Τζέσυ είναι ένας πολύ αγαπητός άνθρωπος, δοτικός άνθρωπος, μου προσέφερε πάρα πολλά πράγματα στη ζωή μου, τα αγάπησα όπως αγάπησε κι αυτή τα δικά μου». Με αυτά τα λόγια ο πρώην σύζυγος της περιγράφει την Τζέσυ και συνεχίζει: «Από εκεί και πέρα τελείωσε όλο αυτό το πράγμα, καλώς ή κακώς τελείωσε.

Υπήρξε ένα πολύ μικρό διάστημα απομόνωσης του ενός από τον άλλον. Εγώ δεν έφυγα ποτέ από το παιδί μου. Αγόρασα ένα σπίτι που ήταν 200 μέτρα από το σπίτι της Τζέσυ και είχα το παιδί μου σχεδόν κάθε μέρα στο σπίτι. Τα μετέπειτα χρόνια έχουμε αυτή την καταπληκτική σχέση. Στη γιορτή μου μαζί βγήκαμε και φάγαμε, εγώ με την κοπέλα μου, η Τζέσυ με τον άντρα της και το παιδί. Δεν καταλαβαίνω γιατί θα έπρεπε να έχουμε μια σχέση έχθρας και μίσους. Είναι τόσο καλός άνθρωπος, αγαπάει τόσο πολύ την κοπέλα που είμαστε μαζί».

Η Ελενα Ακρίτα μοιράστηκε μια γελαστή, γεμάτη ζωντάνια φωτογραφία της. «Τζέσυ Παπουτσή, νωρίς έφυγες από κοντά μας. Θα θυμόμαστε το τρανταχτό σου γέλιο στις πλατείες του θεάτρου. Το ακούγαμε μες το σκοτάδι και λέγαμε “είναι και η Τζέσυ εδώ”…Η Τζέσυ δεν είναι πια εδώ.», αποχαιρέτισε την ηθοποιό.

Με τη σειρά του ο σκηνοθέτης Γιώργος Βάλαρης ανάρτησε μια φωτογραφία του μαζί με την ηθοποιό στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. Την τρυφερή ανάρτηση συνόδευσε μ’ ένα συγκινητικό μήνυμα. Την αποχαιρέτισε λέγοντας: «Τζεσάκι μου υπέροχο γλυκό λατρεμένο να έχεις καλό ταξίδι εκεί για τον παράδεισο που σίγουρα θα πας!! Πόση θλίψη! Θα σε θυμάμαι πάντα γελαστή!! Τελικά ήταν η τελευταία σου παράσταση…!! Αχχ… Θα σε θυμάμαι και θα σε θυμόμαστε πάντα..».

Στην εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» που παρουσιάζει η Κατερίνα Καραβάτου μετά από ένα βίντεο αφιέρωμα που προέβαλαν με χαρακτηριστικούς ρόλους της ηθοποιού που αγαπήσαμε, η παρουσιάστρια συγκινήθηκε. Με δάκρυα στα μάτια είπε: «Δε μπορώ να μιλήσω. Συγγνώμη. Όταν καμιά φορά ξεκινάς ένα επάγγελμα και έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις τέτοιους ανθρώπους, που τους έχεις στο μυαλό σου με έναν τρόπο, πολύ συγκεκριμένο. Και αυτοί ενώ δε σε ξέρουν, είναι τόσο γενναιόδωροι. Θυμάμαι την πρώτη φορά που την φιλοξενήσαμε σε εκπομπές μας. Και εγώ αισθανόμουν δέος που θα ερχόταν η Τζέσυ Παπουτσή στο πλατό και ήταν μόνο με χαρά, γενναιοδωρία και χαμόγελο και την ευχαριστώ πολύ. Αυτό!»

Και ο Αλέξης Κωστάλας με τη σειρά του ανέβασε μια χαμογελαστή φωτογραφία της ηθοποιού και της ευχήθηκε: «Μεγάλη καρδιά, ψυχούλα μας! Καλό ταξίδι!»