«Το Κρεμλίνο θεωρεί ότι είναι πρόωρο να μιλάμε για αναθέρμανση των σχέσεων Ρωσίας-ΗΠΑ. Χαιρετίζουμε ωστόσο την εντατικοποίηση των επαφών και υποστηρίζουμε με θέρμη την αναθεώρηση των διμερών σχέσεων», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο ρώσος αξιωματούχος προέβη στις δηλώσεις αυτές απαντώντας σε ερώτηση εάν ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σχεδιάζει να συναντηθεί με ομάδα αμερικανών γερουσιαστών κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στη Μόσχα, στο πλαίσιο αναθέρμανσης των σχέσεων των δύο χωρών.

Ο Ντ. Πεσκόφ, πρόσθεσε επίσης ότι πρέπει ακόμα να συζητηθούν και κατά πάσα πιθανότητα να αναθεωρηθούν αυτές οι διαφορές και μικρο-εντάσεις που υπάρχουν στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι η αμερικανική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον ρεπουμπλικανό Ρίτσαρντ Σέλμπι, θα επισκεφθεί τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη το χρονικό διάστημα 30 Ιουνίου -5 Ιουλίου και θα συναντηθεί με ρώσους αξιωματούχους.

Η συνάντηση κορυφής των Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ, θα πραγματοποιηθεί στο Ελσίνκι στις 16 Ιουλίου. Το Κρεμλίνο έχει ήδη ανακοινώσει ότι οι δύο πρόεδροι αναμένεται να συζητήσουν τις περαιτέρω προοπτικές ανάπτυξης των διμερών σχέσεων, καθώς και επίκαιρα θέματα της διεθνούς εξωτερικής πολιτικής.

Η συνάντηση αυτή θα είναι η πρώτη «προσωπική » συνάντηση των ηγετών των δύο χωρών, χωρίς να συνδέεται με συνόδους κορυφής. Πριν από ένα χρόνο Πούτιν και Τραμπ συναντήθηκαν για πρώτη φορά στο Αμβούργο στο περιθώριο των εργασιών της G20 και στη συνέχεια, είχαν μία σύντομη συνομιλία στο Βιετνάμ, τον Νοέμβριο του 2017 στη Σύνοδο Κορυφής της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας – Ειρηνικού ( APEC).