Το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου γιορτάζει από σήμερα,  27 Ιουνίου την επέτειο για τα 70 χρόνια από τη δημιουργία της Porsche, μια εταιρεία που ξεκίνησε την ιστορία της το 1948, λίγο μετά τη λήξη του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου.

Την ίδια χρόνια μπήκαν και τα θεμέλια άλλης μια μυθικής φίρμας, της Lotus, που έχει γίνει γνωστή για τα σπορ, διθέσια μοντέλα της με τα πανάλαφρα αμαξώματα της.

Στο μουσείο, θα εκτίθενται δώδεκα αυτοκίνητα που καλύπτουν συνοπτικά τα μοντέλα από την αρχή μέχρι σήμερα, σε συνεργασία και με τη ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, εισαγωγέα της Porsche στην Ελλάδα καθώς και μοντέλα της Lotus.

Παράλληλα, γιορτάζονται και τα 70 χρόνια του ιστορικού σπόρ μοντέλου XK120 της JAGUAR, που έσπασε το ρεκόρ ταχύτητας αυτοκινήτων παραγωγής το 1953, στο σιρκουϊ Ζαμπεκέ του Βελγίου.

Επίσης, το μουσείο διατηρεί και για το 2018 την έκθεση για τα 70 χρόνια της Ferrari που συμπληρώθηκαν το 2017, με δώδεκα χαρακτηριστικά μοντέλα του φημισμένου οίκου. Έτσι, ο αριθμός των επετειακών μοντέλων εβδομηκονταετίας φθάνει τα 33.