Πανέτοιμος είναι ο Μόλυβος για να υποδεχθεί το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας «Αρίων» που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 1 και 7 Αυγούστου, και περιλαμβάνει συναυλίες, σεμινάρια, διαγωνισμούς, εργαστήρια και πολλές ακόμα δράσεις για παιδιά, μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές και καθηγητές.

Στις συναυλίες, που θα είναι ανοιχτές στο ευρύ κοινό και θα φιλοξενηθούν στο Μόλυβο, αλλά και στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου στην Αγία Παρασκευή, καθώς και στο Πολύκεντρο Μανταμάδου, συμμετέχουν καταξιωμένοι καλλιτέχνες από τη Γερμανία, τη Μ. Βρετανία, την Ολλανδία, τη Σερβία, την Ελλάδα, καθώς και σπουδαστές του φεστιβάλ.

Το πρόγραμμα θα ανοίξει την Τετάρτη 1/8, στις 21.00, με ρεσιτάλ κιθάρας του Βασίλη Καναρά, στο Συνεδριακό Κέντρο Μολύβου.

Θα ακολουθήσουν ρεσιτάλ κιθάρας με τους Ema Kapor από την Σερβία και Bastian Hildner από τη Γερμανία (2/8, 21.00, Συνεδριακό Κέντρο Μολύβου) καιPerformance για κιθάρα και χορό με τους Σ. Κυριακίδη – Χ. Αλιγιάνη και ρεσιτάλ κιθάρας με τον Β. Καναρά (2/8, Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου στην Αγία Παρασκευή).

Συναυλία για βιολί και κιθάρα θα δώσουν ο Hubert Kaeppel από τη Γερμανία και ο Michael Dauth από τη Μ. Βρετανία (3/8, 21.00, Συνεδριακό Κέντρο Μολύβου). Επεται μια συναυλία για δύο σοπράνο και κιθάρα με Πάθη απελπισμένα και Ιστορίες ηρωίδων του Σαίξπηρ με τις Μάιρα Μηλολιδάκη (σοπράνο), Θεοδώρα Μπάκα, μέτζο σοπράνο και Κορίνα Βουγιούκα, κιθαρίστα (4/8, 21.00,Δημαρχείο Μολύβου).

Ρεσιτάλ κιθάρας θα δώσει και ο Johannes Moller από την Ολλανδία (5/8, 21.00,Συνεδριακό Κέντρο Μολύβου). Την ίδια ημέρα, θα παρουσιαστεί ηΠαιδική μουσικοθεατρική παράσταση «Ιστορίες από τη ζωή του Αρίωνα» στο Δημαρχείο Μολύβου (5/8, 19.00), η οποία θα επαναληφθεί και στους Μανταμάδος (7/8, 20.30).

ΟΤελικός Διεθνούς Διαγωνισμού Κιθάρας Αρίων Milestones και η τελική συναυλία συμμετεχόντων 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κιθάρας Αρίων θα πραγματοποιηθεί τηΔευτέρα 6/8, στις 20.30 στοΔημαρχείο Μολύβου.

Στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων θα πραγματοποιούνται καθημερινά μικρές παραστάσεις – performances με χορό, παραδοσιακή και κλασική μουσική στα πιο όμορφα σημεία του Μολύβου.

Επίσης, οι συμμετέχοντες αλλά και άλλοι μουσικοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό διδάσκουν και μοιράζονται τις εμπειρίες τους με μικρούς και μεγάλους κιθαρίστες που θα συμμετέχουν στον Αρίωνα.

Για τους πιο μελετηρούς, θα λάβουν χώρα τέσσερις διαγωνισμοί με σημαντικά βραβεία, ένας για μικρούς κιθαρίστες έως 13 ετών, ένας δεύτερος για νέους έως 17 ετών, ένας τρίτος για κιθαρίστες χωρίς όριο ηλικίας, και άλλος ένας για κιθαριστικά σύνολα.

«Ο μικρός Αρίων»

Για τις οικογένειες που θα βρεθούν στη Λέσβο το διάστημα 30 Ιουλίου – 5 Αυγούστου προσφέρεται μια παράλληλη δράση και για παιδιά από 7-12 ετών. Σε αυτή μπορούν να συμμετέχουν μικροί κιθαρίστες, αλλά και παιδιά που δεν είχαν απαραίτητα επαφή έως τώρα με τη μουσική. Στις πέντε μέρες του εργαστηρίου τα παιδιά με τη βοήθεια των έμπειρων υπευθύνων, θα φτιάξουν και θα παρουσιάσουν την παράσταση «Ιστορίες από τη ζωή του Αρίωνα» με δομικά υλικά τη μουσική, το τραγούδι, την κίνηση και το λόγο.

Τη διοργάνωση έχει ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου, ενώ η καλλιτεχνική διεύθυνση είναι της Κορίνας Βουγιούκα.