Η νέα υπηρεσία της Renault που θα αφορά την δημόσια μετακίνηση με αυτόνομα αυτοκίνητα είναι στο στάδιο των τελικών δοκιμών. Συγκεκριμένα, τέσσερα ηλεκτρικά Renault ZOE είναι εφοδιασμένα με σύστημα αυτόνομης οδήγησης που έχει εξελιχθεί από την Transdev και τη Renault και δοκιμάζονται ήδη σε πραγματικές συνθήκες.

Πρόκειται για την πρώτη απόπειρα του είδους στην Ευρώπη, η οποία σε πρώτη φάση θα περιλαμβάνει ένα στόλο από 4 ηλεκτρικά και αυτόνομα Renault ZOE, καθώς και ένα αστικό λεωφορείο i-Cristal.

Όταν ολοκληρωθούν οι δοκιμές και οι απαραίτητοι έλεγχοι, ότι όλα δουλεύουν …ρολόιο, τότε η νέα υπηρεσία αυτόνομης οδήγησης θα είναι διαθέσιμη για το κοινό σε πρώτη φάση από τον Σεπτέμβριο του 2018.

Όπως αναφέρει και η Renault αυτήν την περίοδο η αυτοκινητοβιομηχανία αλλάζει πραγματικά σελίδα. Να σημειωθεί ότι η γαλλική φίρμα είναι πρωτοπόρος στην τεχνολογία ηλεκτρικών οχημάτων, αλλά και των συστημάτων αυτόνομης οδήγησης. Επίσης, έχει αναπτύξει μια σειρά πρωτοβουλιών με στόχο τη διάθεση στο ευρύ κοινό προηγμένων λύσεων μετακίνησης.

Στόχος του προγράμματος είναι να προσφέρει λύσεις μετακίνησης, ιδιαίτερα σε σημεία της πόλης στα οποία οι υπάρχουσες επιλογές δεν είναι επαρκείς. Τα οχήματα θα κινούνται σε τρεις «γραμμές», οι οποίες θα καλύπτουν περίπου 10χλμ η κάθε μία, ενώ οι χρήστες θα μπορούν να καλούν το όχημα μέσω μιας εφαρμογής στο κινητό τους.

Η εφαρμογή αυτής της πιλοτικής ενέργειας αποτελεί μέρος του πλάνου του GROUPE RENAULT που ως στόχο έχει την παροχή σε ευρεία κλίμακα υπηρεσιών αυτόνομης οδήγησης μέχρι το 2022.

Σε συνδυασμό με την πρωτοπορία στα ηλεκτρικά οχήματα, το GROUPE RENAULT αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω τη θέση του προσφέροντας φιλικές προς το περιβάλλον, ασφαλείς, αλλά και διαθέσιμες για όλους λύσεις μετακίνησης.