Ηταν 22 Νοεμβρίου 2012 όταν το γήπεδο του Αστέρα Τρίπολης μετονομάστηκε σε Θεόδωρος Κολοκοτρώνης. Από τη νέα σεζόν ο εμβληματικός ήρωας της Ελληνικής Επανάστασης θα απεικονίζεται και στη φανέλα των Αρκάδων. Συγκεκριμένα, η δεύτερη εμφάνιση της ομάδας (πορτοκαλί απόχρωση) έχει στην μπροστινή της όψη τον Γέρο του Μοριά!

Επίσης, φέρει χαμηλά στη ραφή της και μια ετικέτα με την ιστορική φράση του Κολοκοτρώνη «Ο Θεός έβαλε την υπογραφή του για την λευτεριά της Ελλάδας και δεν την παίρνει πίσω». Αυτή η φράση υπάρχει και στην πρώτη εμφάνιση του Αστέρα, την κιτρινομπλέ.

Τώρα που το σκέφτομαι, πέρα από την ιστορική μνήμη, ο Αστέρας Τρίπολης έχει αποδείξει ότι ξέρει και από (ποδοσφαιρικές) επαναστάσεις! Το 2007 πρωτοεμφανίστηκε στη Σούπερ Λιγκ και 11 χρόνια αργότερα προετοιμάζεται για την 5η παρουσία του στο Γιουρόπα Λιγκ. Ενα επίτευγμα διόλου ευκαταφρόνητο για μια ομάδα που το 2004-05 μετείχε στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής.

Διερμηνέα για τους Ελληνες

Το έχω εμπεδώσει ότι τη νέα σεζόν η ισπανική γλώσσα θα είναι η… καθομιλουμένη στο Κλεάνθης Βικελίδης. Δεν περίμενα όμως ότι θα αποχωρούσε από τον Αρη ακόμη και ο εκ των βασικών συντελεστών της ανόδου Βαγγέλης Πλατέλλας, που παρεμπιπτόντως συμφώνησε με τον ΟΦΗ. Κι επειδή διαβάζω διαρκώς ονόματα από Ιβηρική στο μεταγραφικό ρεπορτάζ, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι προβλέπεται δύσκολη σεζόν για τους εναπομείναντες Ελληνες του ρόστερ.

Δεν ξεχνάει την ΑΕΚ ο Μιλοβάνοβιτς

Μπορεί ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς να εργάζεται πλέον ως σκάουτερ για λογαριασμό της Λας Πάλμας, όμως η σύνδεσή του με την ΑΕΚ παραμένει ζωντανή από την περίοδο που διετέλεσε τεχνικός διευθυντής της. Μάλιστα, ο Μιλοβάνοβιτς φέρεται να προσπάθησε να κάνει και δουλειά με την Ενωση, προτείνοντάς της έναν ποδοσφαιριστή για την επίθεση! Οπως κατάφερα να μάθω, κατάγεται από τη Λατινική Αμερική και έχει αγωνιστεί στην Ισπανία. Πάντως, η συγκεκριμένη περίπτωση φέρεται να έχει απορριφθεί.

Αλλαγή σελίδας

Ο Μίλαν Τόμιτς είχε αρνηθεί και πέρυσι αντίστοιχη δελεαστική πρόταση, αλλά φέτος είναι έτοιμος να κάνει ένα νέο βήμα στην καριέρα του και ύστερα από μια ζωή (26 χρόνια συμπλήρωσε!) στον μπασκετικό Ολυμπιακό, είναι το φαβορί να αναλάβει πρώτος προπονητής στον Ερυθρό Αστέρα.

Ο Τόμιτς ήταν μέλος του τιμ των Ερυθρολεύκων και κάποιες φορές είχε αναλάβει και χεντ κόουτς, αλλά πλέον μοιάζει έτοιμος για αλλαγή στη ζωή του.

Μου λένε, επίσης, ότι θα επιστρέψει στον Ολυμπιακό ο Χρήστος Μαρμαρινός, που είχε απομακρυνθεί ύστερα από κόντρα του με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο.

Αλλάζουν οι ισορροπίες;

Αίσθηση προκαλεί στον χώρο του χάντμπολ η απόφαση του Αλέξη Αλβανού να μετακομίσει από τον Ολυμπιακό στην ΑΕΚ. Ο ίδιος είπε πως

«έπαιξα σε πολλές μεγάλες ομάδες και τις σεβάστηκα όλες αλλά περισσότερο από όλες αγάπησα την ΑΕΚ και εκεί θα κλείσω την καριέρα μου».

Στα 38 του χρόνια είναι ένας εμβληματικός παίκτης του αθλήματος. Αλλά μένει να φανεί αν παραμένει άσος που διαμορφώνει καταστάσεις, αλλάζει ισορροπίες και έχει την ίδια επιρροή στο παιχνίδι.