O Oγκνιέν Βράνιες είναι από χθες και επίσημα παίκτης της Αντερλεχτ, με τον σύλλογο του Βελγίου να ανακοινώνει από κοινού με την Ενωση τη μεταγραφή. Μάλιστα, ο Βόσνιος αποχαιρέτησε τον κόσμο της ΑΕΚ με δήλωσή του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ, τονίζοντας πως οι Κιτρινόμαυροι θα είναι για πάντα στην καρδιά του και υπογραμμίζοντας πως ίσως στο μέλλον οι δρόμοι τους να συναντηθούν ξανά. Το deal μεταξύ των δύο ομάδων είχε επί της ουσίας κλείσει εδώ και μερικά 24ωρα, με την Αντερλεχτ να καταβάλλει στον Δικέφαλο 3,5 εκατομμύρια ευρώ για τον δυναμικό στόπερ, συν μπόνους επίτευξης στόχων. Καλύπτοντας και με το παραπάνω τις απαιτήσεις της ΑΕΚ. Η συγκεκριμένη μεταγραφή φέρνει στα ταμεία της Ενωσης ένα πολύ σημαντικό ποσό, που της δίνει μεγάλη ευχέρεια στην αγορά. Βάζοντάς την ξανά στον οικονομικό χάρτη, μιας και η τελευταία σημαντική πώληση της ΑΕΚ χρονολογείται αρκετά πίσω. Συγκεκριμένα, ήταν το 2012 όταν ο Δικέφαλος έδινε τα χέρια με τη Λιλ, προκειμένου ο γαλλικός σύλλογος να κάνει δικό του τον Βίκτωρα Κλωναρίδη με ένα ποσό κοντά στα 800.000 ευρώ.

Από τότε έχει να εμπλακεί η ΑΕΚ σε μια τέτοια υπόθεση, κάτι που αναμφίβολα χρειαζόταν και που θα πρέπει από εδώ και στο εξής να εξελίξει. Μιας και στο σύγχρονο ποδόσφαιρο ένα πετυχημένος σύλλογος θα πρέπει μεταξύ άλλων να γνωρίζει και την τέχνη της πώλησης.

Αλλες περιπτώσεις

Πριν από την περίπτωση του Κλωναρίδη, η ΑΕΚ είχε εισπράξει ένα σημαντικό ποσό από τη Λίβερπουλ για τον Σωτήρη Κυργιάκο. Που στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου του 2009 μετακόμισε στο Ανφιλντ για 3 εκατομμύρια ευρώ. Ποσό μικρότερο από εκείνο που θα εισπράξουν οι Κιτρινόμαυροι για τον Βράνιες, ο οποίος όμως δεν κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ που κρατά από το 2008 ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Οταν η Τζένοα προσέφερε στην Ενωση 3,8 εκατομμύρια ευρώ για τον καλαματιανό στόπερ.

Ακόμα όμως κι αν δεν μιλάμε για ρεκόρ, η μεταγραφή του Βράνιες στην Αντερλεχτ αποτελεί βήμα μπροστά για την ΑΕΚ. Που αρχίζει και πάλι να κινείται στην αγορά, όχι μόνο για να αγοράσει παίκτες. Φιλοδοξώντας ο βόσνιος στόπερ να αποτελέσει την αρχή μιας διαδικασίας που θα βγάλει τον σύλλογο κερδισμένο. Μιας και έτσι είναι η ΑΕΚ στη συγκεκριμένη υπόθεση, αφού πούλησε με 3,5 εκατομμύρια ευρώ έναν παίκτη που πέρυσι απέκτησε ως ελεύθερο από την… Τομ Τομσκ.