Βρέθηκαν σαν δυο φίλες (που μάλιστα είναι και καλές) στο κέντρο της Αθήνας για έναν καφέ. Η Κατερίνα Στεφανίδη και η Νικόλ Κυριακοπούλου συμπεριλαμβάνονται στις κορυφαίες αθλήτριες επί κοντώ στον κόσμο και μάλιστα μονοπωλούν τα… διαμάντια της IAAF καθώς τρία χρόνια κατακτούν το περίφημο Diamond League (το 2015 η Νικόλ, το 2016 και το 2017 η Κατερίνα).

Πλέον ετοιμάζονται για την κόντρα μπροστά στη Βουλή των Ελλήνων. Οχι, δεν ασχολούνται με τα πολιτικά, απλά στο Σύνταγμα αύριο το απόγευμα (19.00) θα φιλοξενηθεί το 6ο Protergia Athens Street Pole Vault, που έχει κερδίσει πλέον τις καρδιές των φίλων τού κλασικού αθλητισμού και όχι μόνο.

«Είναι πάντα μεγάλη η χαρά μου όταν αγωνίζομαι στην πατρίδα μου όμως, πέρα από τις επιδόσεις και τα άλματα, χαίρομαι γιατί αυτός ο αγώνας έχει επίδραση στην κοινωνία, και αυτό είναι σημαντικό. Τα τελευταία χρόνια τα παιδάκια πηγαίνουν στα σωματεία και ζητούν να κάνουν επί κοντώ. Αυτό για εμένα είναι πολύ σημαντικό, δείχνει ότι δεν κάνω απλά ένα άθλημα, αλλά προσφέρω κάτι παραπάνω με τις επιτυχίες. Με τον προπονητή μου αποφασίσαμε ότι σε περίπτωση που κάνω ρεκόρ αγώνα, θα δώσω ένα ποσό στο «Μαζί για το παιδί»» είπε η Κατερίνα Στεφανίδη που μίλησε και για το θέμα του παιδιού γενικότερα.

Αισιοδοξία

«Θαυμάζω τη Νικόλ που τα καταφέρνει με ένα μικρό παιδί στην οικογένεια. Εγώ δεν θα μπορούσα. Εδώ σκυλάκι δεν έχουμε πάρει ακόμα με τον Μιτς. Μετά το Παγκόσμιο του Γιουτζίν το 2021 το ξανασυζητάμε για παιδί, είμαι ακόμα 28 χρόνων» είπε γελώντας η Κατερίνα ενώ η Νικόλ Κυριακοπούλου, που επανήλθε σε χρόνο dt μετά τη γέννηση της κόρης της, πρόσθεσε: «Ευτυχώς έχω τη μάνα μου που με βοηθάει πάρα πολύ, αν και δεν ξέρω αν θα έρθουν τώρα στον αγώνα. Είναι πολύ μικρή ακόμα. Αγωνιστικά λατρεύω να αγωνίζομαι στην Ελλάδα».

Και οι δύο φάνηκαν αισιόδοξες για μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό του Βερολίνου τον Αύγουστο μιλώντας στα «ΝΕΑ». «Πάω για το χρυσό με βασικό αντίπαλο τη Ρωσίδα Σιντόροβα» είπε η Κατερίνα Στεφανίδη και η Νικόλ πρόσθεσε ότι ο στόχος της είναι ξεκάθαρα το μετάλλιο.

Η συνεργασία του ΣΕΓΑΣ με την Protergia, όπως είπε ο πρόεδρός του Κώστας Παναγόπουλος, ίσως να γεννήσει ένα μεγάλο διεθνές μίτινγκ και πάλι στη χώρα μας του χρόνου.

Αναλυτικά μπορείτε να δείτε τις συνεντεύξεις των δύο πρωταγωνιστριών στα «ΝΕΑ», στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση tanea.gr.