Ο ηγέτης κάθε ομάδας καλείται να αποδείξει στις μεγάλες διοργανώσεις πως έχει τις δυνατότητες να κουβαλήσει στις πλάτες του όλη την ομάδα. Δύσκολη αποστολή κι ακόμα δυσκολότερη αν το επίπεδο της ομάδας δεν μπορεί να χαρακτηριστεί και υψηλό. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αποδεικνύει (και) στα παιχνίδια του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας πως βρίσκεται αντιμέτωπος με τη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του. Εχει πάρει τα Τσάμπιονς Λιγκ με Ρεάλ και με Γιουνάιτεντ, το Euro με την Πορτογαλία, αλλά τώρα θέλει να κάνει αυτό που φαντάζει… ακατόρθωτο. Πολλές φορές μπορεί κάποιος να υπερβάλλει λέγοντας «μόνος του και όλοι τους». Σε ό,τι αφορά όμως την παρουσία του Πορτογάλου στα δύο πρώτα ματς του Μουντιάλ δεν υπάρχει ίχνος υπερβολής. Ο CR7 έχει πάρει την ομάδα του από το χεράκι και την οδηγεί στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Και όλα αυτά μάλιστα έπειτα από μια εξαντλητική χρονιά με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Ρονάλντο κυνηγά ένα μοναδικό επίτευγμα και αν πετύχει τον στόχο του, τότε θα μιλάμε για ένα εκπληκτικό ρεκόρ. Ο διεθνής άσος της Πορτογαλίας είναι πρωταθλητής Ευρώπης με την εθνική του ομάδα, είναι πρωταθλητής Ευρώπης σε συλλογικό επίπεδο με τη Ρεάλ (για τρεις συνεχόμενες χρονιές) και αν καταφέρει να κατακτήσει και το Παγκόσμιο Κύπελλο θα είναι κάτι εκπληκτικό. Είναι βέβαια νωρίς να προβλέψει κάποιος μέχρι πού μπορεί να φτάσει η Πορτογαλία, αλλά πρέπει να επισημανθεί ότι ο Ρονάλντο είναι αυτός που κάνει τη διαφορά.

Οι απαιτήσεις είναι μεγάλες, αλλά ο σουπερστάρ της Ρεάλ Μαδρίτης δείχνει πως είναι πανέτοιμος, σωματικά και πνευματικά, για να δικαιολογήσει τη φήμη του. Βέβαια θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα και αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνουν την «εμφάνισή» τους και οι συμπαίκτες του Ρονάλντο. Μέχρι στιγμής τα περιμένουν όλα από τον Κριστιάνο, αλλά ο Φερνάντο Σάντος γνωρίζει καλά πως πρέπει να αλλάξει πράγματα στη συνέχεια. Ο Ρονάλντο πάντως ετοιμάζεται για μία ακόμα διάκριση. Πάει φουλ και για πρώτος σκόρερ του Μουντιάλ.