Εκρηκτικό ήταν το χθεσινό ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, στο οποίο πήρε για πρώτη φορά μέρος ο Παναγιώτης Μπόμης, εκπρόσωπος του Ερασιτέχνη, στον νέο ρόλο που του έχει αναθέσει ο πρόεδρος, Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Ο Μπόμης έδειξε πως πλέον ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός θα έχει διαφορετική αντιμετώπιση απέναντι σε όλα τα ζητήματα και πως δεν πρόκειται να κάνει πίσω στο παραμικρό όσον αφορά αυτά που δικαιούται από την ΠΑΕ. Οι αιχμηρές ατάκες είχαν την τιμητική τους, με τον Μπόμη να τονίζει αρχικά στην ανάλυσή του για τις παρελθούσες συμβάσεις της ΠΑΕ με τον Ερασιτέχνη ότι «εάν δεν αλλάξουμε τη σύμβαση και ξεκινήσουμε το ψάξιμο από το 1979 μέχρι σήμερα, τότε να ξέρετε ότι δεν θα φτάνει ούτε η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου των 20.000.000 ευρώ», ανέφερε ο Παναγιώτης Μπόμης, ο οποίος άφησε αιχμές και για τον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ.

«Θέλουμε να κάτσουμε να μιλήσουμε για μια νέα συμφωνία, αλλά με ποιον να μιλήσουμε; Ο κ. Παϊρότζ τι είναι; Είναι broker. Με ποιον να μιλήσουμε; Αν πιστέψουμε τα δημοσιεύματα, θα πρέπει να μιλήσουμε με τον κ. Ρέστη. Αν ο κ. Παϊρότζ είναι εκπρόσωπος της ΠΑΕ, τότε να μας το πείτε».

Πάντως, ο Βασίλης Κωνσταντίνου με δηλώσεις του ανέφερε πως ο Παναθηναϊκός πρέπει να προχωρήσει ενιαίος και πως η ΠΑΕ θα κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να βοηθήσει τον Ερασιτέχνη.

Προς την ΑΜΚ

Από κει και πέρα, στο χθεσινό ΔΣ επισημοποιήθηκε η πραγματοποίηση ΓΣ με στόχο την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρείας μέχρι του ποσού των 20.000.000 ευρώ, με καταβολή μετρητών και έκδοση νέων μετοχών αξίας 0,30 ευρώ, καθώς και η αντίστοιχη τροποποίηση του άρθρου 7 του καταστατικού που θα διεξαχθεί στις 6 Ιουλίου. Εκτός αυτού ορίστηκε ως εκπρόσωπος στην επικείμενη Γ.Σ. της ΕΠΟ στις 29 Ιουνίου (10 π.μ.). ο πρόεδρος της ΠΑΕ Βασίλης Κωνσταντίνου, ενώ το σύσσωμο το ΔΣ των Πράσινων εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για την απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου, του μεγαλύτερου παράγοντα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού.

Επιπλέον, πιστοποιήθηκε η μερική καταβολή της τρέχουσας Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου (8 Μαρτίου, για ποσό έως 7.000.000 ευρώ) έναντι ποσού 1.858.611 ευρώ το οποίο καλύφθηκε από τον Γιάννη Αλαφούζο.

Διακανονισμός με Εμποκού

Το θέμα του Εμποκού θεωρείται λήξαν πλέον για τον Παναθηναϊκό. Οι Πράσινοι έδωσαν 100.000 ευρώ στη Βερόνα και τα υπόλοιπα τα διακανόνισαν, δίνοντας τέλος στο ζήτημα που είχε προκύψει και απειλούσε έως και με υποβιβασμό.