Ο Εργκους Κάτσε είναι δεδομένο πως αποτελεί την πρώτη του επιλογή. Για να δέσει τη μεσαία γραμμή έτσι όπως ακριβώς έχει στο μυαλό του. Με Κάτσε, Κουρμπέλη, Δώνη και αν καταφέρει να κρατήσει και τον Λουντ θα έχει μια έτοιμη και έμπειρη τετράδα που θα στηριχθεί πάνω της. Και με τον Τζανδάρη, ο οποίος από πέρυσι πήρε εμπειρίες και παιχνίδι με το παιχνίδι γινόταν ολοένα και καλύτερος, ο Γιώργος Δώνης επί της ουσίας θα έχει λύσει ένα σημαντικό θέμα.

Και θα ξεκινήσει την αναζήτηση για τις θέσεις όπου ο Παναθηναϊκός χρειάζεται ενίσχυση. Και μάλιστα σημαντική. Μετά τους ποδοσφαιριστές που έχει ζητήσει να παραμείνουν, ο Γιώργος Δώνης θα θέσει ως προτεραιότητα την απόκτηση ενός επιθετικού και ενός κεντρικού αμυντικού. Με δεδομένη την απαγόρευση που υπάρχει έως τώρα, η πρώτη του αναζήτηση θα αφορά έναν φορ άνω των 23 ετών.

Ο έλληνας προπονητής έχει πάρει διαβεβαίωση από τον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ ότι θα κάνει τα πάντα η νέα διοίκηση για να μειωθεί τουλάχιστον η ποινή της σκληρής τιμωρίας στον μεταγραφικό τομέα. Και να επιτραπεί και δεύτερη μεταγραφή άνω των 23 ετών. Αν συμβεί αυτό, τότε ο Δώνης θα αναζητήσει και έμπειρο κεντρικό αμυντικό. Ο οποίος θα καλύψει το κενό που υπάρχει στα μετόπισθεν, αφού ο 49χρονος προπονητής δεν θέλει ούτε να σκέφτεται τη… μετακίνηση του Κουρμπέλη στο κέντρο της άμυνας. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού θα είναι η σταθερά της μεσαίας γραμμής.

Τι θέλει για τη θέση του φορ

Σχεδόν σε όλες τις ομάδες στις οποίες έχει υπάρξει προπονητής ο Γιώργος Δώνης είχε ένα συγκεκριμένο πρότυπο επιθετικού. Εναν φορ τύπου… Μήτρογλου. Ψηλό, δυνατό, με εκτελεστική δεινότητα, με την ευχέρεια να παίζει με πλάτη, να «σπάει» την μπάλα και να εκμεταλλεύεται τον χώρο που θα υπάρχει μέσα στην περιοχή.

Παίκτες όπως ο Μήτρογλου, που έκανε αυτή τη δουλειά στον Ατρόμητο ή ο Αθανασιάδης, που με τον Δώνη στον πάγκο του ΠΑΟΚ έκανε μία από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του. Τέτοιο στυλ σέντερ φορ θα αναζητήσει ο Δώνης και για τον Παναθηναϊκό.

Οσον αφορά το ρόστερ της ομάδας και την καλύτερη αξιοποίησή του, ο Δώνης θέλει να δώσει ευκαιρίες να πρωταγωνιστήσουν ορισμένα από τα παιδιά που έχουν την εμπειρία από την περσινή σεζόν και έχουν παραστάσεις. Ενας από αυτούς είναι ο Τάσος Χατζηγιοβάννης. Ενα παιδί με πολύ ταλέντο, το οποίο προς το παρόν έχει μείνει αναξιοποίητο. Το γεγονός, μάλιστα, πως ο Δώνης έχει… ιστορικό στο να αναδεικνύει νέα παιδιά ήταν και ένας από τους βασικούς λόγους που ο Παναθηναϊκός τον διάλεξε για τον πάγκο του. Το… στοίχημα Χατζηγιοβάννης είναι μεγάλο, τόσο για τον ίδιο τον Δώνη, όσο και για τον Παναθηναϊκό, για ένα παιδί με πολλές δυνατότητες να ξεχωρίσει και να κάνει καριέρα.

Τελειώνει του Κάτσε

Στην τελική ευθεία έχει μπει το θέμα του Εργκους Κάτσε, ο οποίος περιμένει μέχρι αύριο τα… ευχάριστα από το θέμα της μεταγραφής του στον Παναθηναϊκό. Ο Παναθηναϊκός πιέζει για την οριστική απάντηση του ΠΑΟΚ στην πρόταση που έχει καταθέσει, με τις δύο πλευρές να είναι μια ανάσα από τη συμφωνία έπειτα από την τελευταία βελτιωμένη πρόταση που έκαναν οι Πράσινοι.

Οσον αφορά τον Μυστακίδη, η περίπτωσή του είναι πιθανό να αργήσει να ξεκαθαρίσει και ίσως ο Παναθηναϊκός να μην περιμένει πότε θα αποφασίσει ο ΠΑΟΚ αν θα παραχωρήσει τον παίκτη ή αν ο Λουτσέσκου θα του δώσει την ευκαιρία. Επιπλέον, ο «Μύστα» δεν έχει εγκαταλείψει τη λύση του εξωτερικού.

Το στοίχημα του Χατζηγιοβάννη

Ενας από τους λόγους που επελέγη ο Δώνης είναι ότι αναδεικνύει νέα παιδιά – όπως είναι ο Τάσος Χατζηγιοβάννης. Ενα παιδί με πολύ ταλέντο, το οποίο προς το παρόν έχει μείνει αναξιοποίητο. Το… στοίχημα είναι μεγάλο.