La superba. Στη «θαυμάσια» πόλη της Γένοβας ένας θαυμάσιος Ολυμπιακός. Η σημαντικότερη στιγμή σε μια θρυλική σεζόν για τον κορυφαίο σύλλογο της Ελλάδας και έναν εκ των κορυφαίων της Ευρώπης – αν όχι ο κορυφαίος φέτος – σε όλα τα σπορ.

Πρωταθλητής Ευρώπης στο πόλο, στην έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης του αθλήματος, της Προ Ρέκο. Ούτε τύχη, ούτε διαιτησίες, ούτε οποιαδήποτε άλλη τροφή για τους κακόβουλους, τους μικρόψυχους. Ο Ολυμπιακός δεν νίκησε απλώς, επιβλήθηκε στον τελικό της σημαντικότερης διοργάνωσης της ευρωπαϊκής υδατοσφαίρισης απέναντι στην ισχυρότερη ομάδα της Γηραιάς Ηπείρου.

Ο Δαφνοστεφανωμένος έφτασε αισίως τους 14 τίτλους σε εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις φέτος. Τέσσερις ευρωπαϊκοί τελικοί, μοναδικό επίτευγμα στον Παλαιό Κόσμο, δύο μεγάλες νίκες.    

Μια ερυθρόλευκη αυτοκρατορία που συνεχίζει να εξαπλώνεται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του αθλητισμού. Με ολυμπιονίκες, πρωταθλητές Ευρώπης, πρωταθλητές Ελλάδας σε βόλεϊ γυναικών και ανδρών, πόλο γυναικών και ανδρών, χάντμπολ ανδρών, μπάσκετ γυναικών.

Με 13 διεθνή τρόπαια.

Το επιστέγασμα του οράματος ενός ανθρώπου, του Βαγγέλη Μαρινάκη που υπηρετεί, ναι αυτή είναι η σωστή λέξη, υπηρετεί τον σύλλογο που λατρεύει με τη νοοτροπία ενός εραστή του αθλητισμού.

Είναι μια προσωπική επιτυχία για τον θεμελιωτή της εύρυθμης λειτουργίας ενός κολοσσιαίου αθλητικού οργανισμού που εκπέμπει διεθνή λάμψη στη δυσκολότερη μεταπολεμική περίοδο της χώρας.

Είναι ένα παράδειγμα σκληρής και οργανωμένης δουλειάς που πρέπει να μελετηθεί και γιατί όχι να αντιγραφεί από άλλα σημαντικά κύτταρα της ταλαιπωρημένης χώρας.

Οι επιτυχίες του Ολυμπιακού αποτελούν σημείο αναφοράς σε μια εποχή που κυριαρχούν τα νέφη της κακοβουλίας, της υστεροβουλίας και του τυχοδιωκτισμού σε κάθε κοινωνική, οικονομική, πολιτική και αθλητική έκφανση της ελληνικής κοινωνίας.

Οι ιστορικοί του μέλλοντος θα κάνουν ιδιαίτερη αναφορά σ’ αυτό το έργο, για να δώσουν έμφαση στην παραβολή των τραχιών ιδεοληψιών, της πολιτικής τής συκοφάντησης και της λασπολογίας, της κακοδιαχείρισης και του τοξινοφόρου πολιτικού ορίζοντα.