Μόνο η κινεζική Gongbao κατέθεσε τελικά δεσμευτική προσφορά για την απόκτηση της Εθνικής Ασφαλιστικής . Αυτό ανακοίνωσε πριν λίγο και επίσημα η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας επισημαίνοντας ότι θα εξετάσει την πρόταση και στη συνέχεια θα ενημερώσει περαιτέρω το επενδυτικό κοινό.

«Πρωταρχικός στόχος της Εθνικής Τράπεζας είναι η διαδικασία να γίνει σε απόλυτη συμμόρφωση με τους όρους του Ευρωπαϊκού Σχεδίου Αναδιάρθρωσης και με αποκλειστικό γνώμονα τη διασφάλιση των συμφερόντων των πελατών, των μετόχων και των εργαζομένων της. Οι ιστορικές αξίες και ο σημαντικός ρόλος του Ομίλου της ΕΤΕ στη σταθερότητα του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος επιβάλουν την εξέταση όλων των βέλτιστων λύσεων συμπεριλαμβανομένης και της διαδικασίας Διεθνούς Δημόσιας Προσφοράς», αναφέρει σε ανακοίνωση της προς τις Χρηματιστηριακές Αρχές η διοίκηση της ΕΤΕ.

Όπως υπογραμμίζει στο πλαίσιο αυτό, η Εθνική Τράπεζα συνεργάζεται στενά με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και ειδικότερα με τη DGComp, την Τράπεζα της Ελλάδος και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.