Με σεξ ή χωρίς σεξ; Πιστοί στην παράδοση που έχουν δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια, οι βραζιλιάνοι ποδοσφαιριστές θα μπορούν να έχουν ερωτικές συνευρέσεις στις ελεύθερες ημέρες τους, στη διάρκεια του μαραθωνίου του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

«Το σεξ είναι κάτι φυσικό, είναι νέοι σε ηλικία παίκτες, με τέλεια υγεία, τίποτα πιο φυσικό γι’ αυτούς να εκμεταλλευτούν τις στιγμές χαλάρωσης όταν έχουν ελεύθερες ημέρες. Για μας δεν θα είναι πρόβλημα» δήλωσε ο γιατρός της Σελεσάο Ροντρίγκο Λασμάρ.

Βεβαίως θα υπάρχουν κανόνες. Δεν θα επιτρέπεται να συνοδεύονται οι παίκτες από τις συζύγους ή τις συντρόφους τους στα δωμάτιά τους αλλά θα δημιουργηθεί ειδικός χώρος στο ξενοδοχείο όπου θα υποδέχονται τους δικούς τους ανθρώπους.

Σε αντίθεση με άλλες ομάδες, οι Βραζιλιάνοι αντιμετωπίζουν το θέμα του σεξ πιο χαλαρά.

Στην προηγούμενη διοργάνωση που φιλοξενήθηκε στη χώρα τους, ο τότε ομοσπονδιακός προπονητής Λουίς Φελίπε Σκολάρι είχε ανάψει το πράσινο φως για τις ερωτικές συνευρέσεις αρκεί αυτές να μη συμπεριλαμβάνουν και… ακροβατικές ασκήσεις.

Μόλις πρόσφατα ο άλλοτε κορυφαίος επιθετικός της Βραζιλίας και νυν βουλευτής Ρομάριο συμβούλευσε τον νεαρό Γκαμπριέλ Ζεσούς, που αναμένεται να λάμψει στα ρωσικά γήπεδα, να κάνει όσο περισσότερο σεξ μπορεί τις ελεύθερες ημέρες του.

Ιστορία

Ο Ρομάριο μαζί με τον Ρονάλντο το Φαινόμενο έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στα νυχτοπερπατήματα πριν από μεγάλα ποδοσφαιρικά ραντεβού.

Σύμφωνα με τον Ρονάλντο δεν είναι το σεξ που επηρεάζει αρνητικά την απόδοση ενός ποδοσφαιριστή αλλά ο αυνανισμός.

«Κανείς δεν μπορεί να αποδείξει τις επιδράσεις του σεξ στον αγωνιστικό χώρο. Ωστόσο ο αυνανισμός είναι πιο κουραστικός» είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή του. Θυμήθηκε επίσης πως στη διάρκεια του Κόπα Αμέρικα το 1997, αυτός μαζί με τον Ρομάριο δραπέτευσαν νύχτα από το ξενοδοχείο όπου είχε καταλύσει η Σελεσάο, πήδηξαν έναν τοίχο και χάθηκαν μέσα στη νύχτα.

Ο Ρονάλντο έχει αποκαλύψει στη διάρκεια τηλεοπτικού σόου της πατρίδας του πως πριν από αγώνες έκανε πολλές φορές σεξ: «Σε βοηθά να συγκεντρωθείς. Εχω παρατηρήσει πως σε κάποια παιχνίδια έπαιζα καλύτερα όταν έκανα προηγουμένως σεξ».

Ο παλιός παίκτης της Εθνικής Βραζιλίας που είχε συμπεριληφθεί στην ομάδα του 1970 κατόπιν εντολής του δικτάτορα Μέντιτσι, ο Νταντά Μαραβίλια, θυμάται πως ο Πελέ και άλλοι ποδοσφαιριστές είχαν ζητήσει από τον Μάριο Ζαγκάλο να τους επιτρέψει να βγουν ραντεβού με γυναίκες. Εκείνος συμφώνησε και σε λίγα λεπτά εμφανίστηκε ο Πελέ με δύο γυναίκες αγκαλιά. Την επόμενη ημέρα ο Ζαγκάλο είπε στους ποδοσφαιριστές του: «Τώρα μόνο ποδόσφαιρο, πάμε να νικήσουμε και μη μου ξαναμιλήσετε για γυναίκες».

Μεξικάνικα πάρτι

Βεβαίως δεν συμφωνούν όλοι με την άποψη των Βραζιλιάνων περί σεξ και ποδοσφαίρου.

Για το Μουντιάλ που θα κάνει σέντρα τις επόμενες ημέρες ο γερμανός ομοσπονδιακός προπονητής Γιόαχιμ Λεβ έδωσε σαφή εντολή στους παίκτες του να μη συνευρεθούν ερωτικά με τις συντρόφους τους, σε αντίθεση με ό,τι είχε συμβεί πριν από τέσσερα χρόνια στη Βραζιλία, όταν η Μάνσαφτ κατέκτησε τον τίτλο.

Πολλή σκόνη είχαν σηκώσει πριν από τέσσερα χρόνια οι δηλώσεις του προπονητή του Μεξικού Εκτορ Ερέρα, ο οποίος ήταν κάθετος στο θέμα του σεξ. «Αν ένας παίκτης δεν μπορεί να απέχει από το σεξ για έναν μήνα ή 20 ημέρες, τότε δεν είναι έτοιμος να γίνει επαγγελματίας» έλεγε τότε.

Ισως γι’ αυτό εννέα από τους ποδοσφαιριστές της σημερινής ομάδας που θα αγωνιστεί στη Ρωσία, ανάμεσά τους τα αδέλφια Ντος Σάντος, ο Οτσόα και ο Ερέρα, έσπευσαν να εκμεταλλευτούν το ρεπό τους μετά το πρόσφατο φιλικό παιχνίδι με τη Σκωτία στο Αζτέκα και διοργάνωσαν πάρτι με 30 συνοδούς πολυτελείας. Το παράδοξο στην υπόθεση είναι πως η ομοσπονδία τούς έδωσε άφεση αμαρτιών.

Παρόμοια πάρτι είχαν διοργανώσει οι παίκτες τον Σεπτέμβριο του 2010 και τον Ιούνιο του 2011, λίγο πριν από το Κόπα Αμέρικα αλλά τότε η ομοσπονδία τούς τιμώρησε με εξάμηνο αποκλεισμό.