Οι εξελίξεις στον Παναθηναϊκό τρέχουν με καταιγιστικό ρυθμό, τόσο σε ό,τι αφορά τα διοικητικά του συλλόγου, όσο βέβαια και την πρόσληψη νέου προπονητή, ο οποίος θα είναι ο Γιώργος Δώνης. Αυτό λοιπόν που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει να κάνει με την κατάσταση στην οποία βρίσκονταν οι Πράσινοι όταν αποχωρούσε ο Μαρίνος Ουζουνίδης και με το κλίμα που επικρατεί τώρα που ο Δώνης ετοιμάζεται να αναλάβει τα ηνία του Τριφυλλιού.

Τα πολλά προβλήματα που αντιμετώπισε ο Ουζουνίδης διαμόρφωσαν ένα καταστροφικό σκηνικό για τον Παναθηναϊκό κατά τη διάρκεια της περασμένης σεζόν. Η κατάσταση όμως θα είναι διαφορετική για τον Γιώργο Δώνη, καθώς τα νέα δεδομένα επιτρέπουν στον νέο τεχνικό του Τριφυλλιού να αισιοδοξεί. Η επικείμενη συμφωνία του Γιάννη Αλαφούζου με τον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ για αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του Παναθηναϊκού δίνει την ευκαιρία στον Δώνη να εργαστεί με καλύτερες συνθήκες.

Κανείς βέβαια δεν μπορεί να ισχυριστεί πως θα αντιμετωπιστούν μονομιάς τα προβλήματα που έχουν οι Πράσινοι, ωστόσο είναι ξεκάθαρο ότι τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα για τον Δώνη. Και μόνο η αλλαγή ψυχολογίας από τις διοικητικές εξελίξεις είναι ένας σημαντικός παράγοντας για να ξεκινήσει την (προπονητική) καριέρα του στον Παναθηναϊκό ο έλληνας τεχνικός.

Οι αλλαγές όμως δεν θα είναι ορατές από τη μια μέρα στην άλλη, καθώς κανείς δεν πρέπει να ξεχνά την τιμωρία που κουβαλά ο Παναθηναϊκός για απαγόρευση μεταγραφών, αλλά και την αφαίρεση βαθμών που έχει επιβληθεί στους Πράσινους. Αυτά είναι εμπόδια που δεν μπορεί να ξεπεράσει το φετινό καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός, ωστόσο ο Δώνης γνωρίζει (και γι’ αυτό άλλωστε δέχθηκε να αναλάβει τον πάγκο του Τριφυλλιού) πως αυτή τη φορά θα υπάρχει προοπτική. Οι απαιτήσεις πάντως θα υπάρχουν καθώς ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλο μέγεθος και οι φίλοι του δεν θέλουν να σκέφτονται τη σεζόν που πέρασε. Αυτό σημαίνει πως ο Δώνης καλείται να φέρει εις πέρας δύσκολη αποστολή και αυτό το γνωρίζει καλά ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού.