Ξεκίνησε τη Δευτέρα η επόμενη φάση της ηλεκτρονικής αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων για το αξιολογικό έτος 2017. Το στάδιο αυτό της αξιολόγησης πρόκειται να ολοκληρωθεί την Πέμπτη 14 Ιουνίου και σύμφωνα με αυτή τη φάση ο κάθε αξιολογούμενος ολοκληρώνει τη συμπλήρωση της έκθεσης αξιολόγησής του (κατά το σκέλος που τον αφορά) και την υποβάλει στον αξιολογητή Α. Σημειώνεται ότι το αμέσως προηγούμενο διάστημα καταχωρήθηκαν μαζικά από τις αρμόδιες Διευθύνσεις Διοικητικού των φορέων του Δημοσίου τα απαραίτητα στοιχεία των αξιολογούμενων, όπως και των αξιολογητών Α’ και Β’.

Η αξιολόγηση του ανθρώπινου δυναμικού της Δημόσιας Διοίκησης για το έτος 2017 είναι η δεύτερη που πραγματοποιείται, ωστόσο για πρώτη φορά γίνεται με ηλεκτρονικό τρόπο, μέσα από ένα σύγχρονο ηλεκτρονικό σύστημα, το οποίο, σύμφωνα με το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, απλοποιεί τη διαδικασία ενώ ταυτόχρονα παρέχει μια αντικειμενική εικόνα του Δημοσίου σε πραγματικό χρόνο. Ωστόσο, η λύση της e-αξιολόγησης ήταν μία πρόταση του υπουργείου προς τους Θεσμούς, οι οποίοι την έκαναν δεκτή.

Βασικός λόγος για τον οποίο επιλέχθηκε ο συγκεκριμένος τρόπος αξιολόγησης ήταν και το γεγονός ότι η πρώτη αξιολόγηση για το έτος 2016 πέρασε από…σαράντα κύματα, καθώς η απεργία – αποχή που είχε κηρύξει από τον Μάρτιο του 2017 η ΑΔΕΔΥ είχε μεγάλη συμμετοχή, με αποτέλεσμα να μεγάλο ποσοστό δημοσίων υπαλλήλων να μην πάρει μέρος στη διαδικασία. Υπενθυμίζεται βέβαια πως τη μαζική συμμετοχή στην απεργία – αποχή προσπάθησε το υπουργείο να κάμψει με την τροπολογία που στην πραγματικότητα άφηνε εκτός διαδικασιών διεκδίκησης θέσης ευθύνης όσους έλεγαν «όχι» στην αξιολόγηση.