Η επιστροφή του Αρη στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι γεγονός και σε ό,τι αφορά το τυπικό σκέλος της παρουσίας του στη Σούπερ Λίγκα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Το πρωτάθλημα της Football League ολοκληρώθηκε, ο Αρης σφράγισε το εισιτήριο της ανόδου και μια περίοδος τεσσάρων δύσκολων χρόνων έλαβε τέλος για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Ο Αρης είναι έτοιμος να γράψει νέες σελίδες στην ιστορία του. Και θέλει αυτές οι σελίδες να έχουν τη λάμψη από περιόδους που είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Γιατί κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως οι Κίτρινοι ήταν και παραμένουν παραδοσιακή δύναμη στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της χώρας μας.

Για τον Αρη ξεκινά μια νέα εποχή και ο στόχος που έχουν θέσει οι ιθύνοντες του συλλόγου είναι ξεκάθαρος. Η ομάδα επέστρεψε στα «σαλόνια» όχι απλά για να μείνει, αλλά για να παίξει σημαντικό ρόλο. Γιατί αυτό επιτάσσει η Ιστορία του κι αυτό θέλουν πάνω απ’ όλα οι φίλαθλοί του.

Κανείς δεν ισχυρίζεται πως η νέα προσπάθεια του Αρη θα είναι εύκολη. Τίποτε δεν χαρίζεται σε κανέναν. Ωστόσο όταν μια ομάδα όπως οι Κίτρινοι ετοιμάζεται για μια νέα αρχή, είναι λογικό να υπάρχουν μεγάλοι στόχοι. Και ο Αρης έχει μεγάλους στόχους για την αγωνιστική περίοδο 2018-2019.

Αυτό φαίνεται πρώτα απ’ όλα από δύο πολύ σημαντικές κινήσεις που έχει κάνει η διοίκησή του. Η πρώτη αφορά τα έργα που γίνονται στην ιστορική έδρα του, το Κλεάνθης Βικελίδης. Οι ιθύνοντες των Κιτρίνων έχουν ξεκινήσει τις βελτιωτικές εργασίες τόσο στις κερκίδες του γηπέδου όσο και στον αγωνιστικό χώρο. Και οι συγκεκριμένες κινήσεις θα παίξουν σημαντικό ρόλο στη δημιουργία του νέου προφίλ του Αρη, σε μια νέα προσπάθεια που ξεκινά για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Η δεύτερη σημαντική κίνηση από πλευράς διοίκησης του Αρη έχει να κάνει με την πρόσληψη του Πάκο Ερέρα στην τεχνική ηγεσία της ομάδας. Οι Θεσσαλονικείς κινήθηκαν γρήγορα στο θέμα του προπονητή και κατάφεραν να πείσουν έναν έμπειρο τεχνικό. Εναν προπονητή που έχει εργαστεί σε σημαντικές ισπανικές ομάδες αλλά και στη Λίβερπουλ, ως βοηθός του Ράφα Μπενίτεθ.

Οταν λοιπόν ένας τεχνικός με την καριέρα του Πάκο Ερέρα αποδέχεται την πρόταση που του κάνει η διοίκηση του Αρη, τότε γίνεται εύκολα αντιληπτό πως ο ισπανός κόουτς βλέπει πως υπάρχουν προοπτικές για την εφαρμογή ενός ωραίου ποδοσφαιρικού πλάνου. Οπως προαναφέραμε, ο Ερέρα έχει δουλέψει στους πάγκους σημαντικών ισπανικών ομάδων και η παρουσία του στον πάγκο του Αρη θα βοηθήσει τους Κίτρινους και σε μεταγραφικό επίπεδο.

Ο Ερέρα έχει πολύ καλό όνομα στην πατρίδα του και διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με πολλούς παράγοντες του ισπανικού ποδοσφαίρου. Αυτό μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο και σε ό,τι αφορά την ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού του Αρη με ποδοσφαιριστές από την Ισπανία.

Η φιλία με τον Ερνέστο

Ο Πάκο Ερέρα έχει εξαιρετικές σχέσεις με τον Ερνέστο Βαλβέρδε και έχει ήδη μιλήσει με τον προπονητή της Μπαρτσελόνα για το ενδεχόμενο ενίσχυσης του Αρη με παίκτες από τη δεύτερη ομάδα της Μπάρτσα.