Ο Kenneth Jay-Lane υπήρξε ο αγαπημένος σχεδιαστής κοσμημάτων των Τζάκι Ωνάση, Τίνας Λιβανού, Ντόλλυς Κουμαντάρου-Γουλανδρή και Ντόντας Βορίδη. Οι δύο τελευταίες μάλιστα συνήθιζαν να προσκαλούν τον παγκοσμίου φήμης designer στην Ελλάδα. Η Ντόλλυ Κουμαντάρου-Γουλανδρή φιλοξενούσε πάντα τον Kenneth στο ιδιωτικό της νησί, το Ρευματονήσι. Ο Jay-Lane απολάμβανε την ελληνική φιλοξενία και τις ατέλειωτες συζητήσεις γύρω από την τέχνη, την πολιτική και τη μόδα με τις στενές του φίλες Ντόλλυ και Ντόντα. Η κ. Κουμαντάρου-Γουλανδρή ένιωθε πανευτυχής όταν οι επισκέπτες στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης σταματούσαν με θαυμασμό μπροστά από τις βιτρίνες του κομψού πωλητηρίου στο ισόγειο. Εκεί ακριβώς όπου «στεγάζονταν» τα κοσμήματα του Kenneth Jay-Lane. Ο Lane, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν δυο χρόνια, ήταν ιδιοκτήτης ενός υπερπολυτελούς διαμερίσματος στο Big Apple. Ο οίκος Christie’s, της Νέας Υόρκης βγάζει σε δημοπρασία στις 6 Ιουνίου σπάνια έργα τέχνης και αντικείμενα της πλούσιας συλλογής του.

Στην Αθήνα και συγκεκριμένα στη συμβολή της Κανάρη με την Ακαδημίας το εμβληματικό κτίριο, όπου στεγαζόταν η Ταινιοθήκη, αποκτά και πάλι ζωή. Το νεοκλασικό οίκημα ετοιμάζεται πυρετωδώς για το grand opening (σήμερα το απόγευμα) της διεθνούς φήμης γκαλερί των Eric Allouche και George Benias. Ο νέος, ενδιαφέρων χώρος ξεκινάει τη λειτουργία του με τις δουλειές των Donald Baechler, Ross Bleckner, Enoc Perez και Kenny Scharf.

Η «ΕΛΠΙΔΑ» παρουσίασε το «Χρονικόν της Αλώσεως»

Οι εικόνες αλλάζουν. Κατηφορίζω στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο Φάληρο. Ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» σε συνεργασία με την Πανελλαδική Οργάνωση Γυναικών «Παναθηναϊκή» πραγματοποίησε σημαντική εκδήλωση. Μια εκδήλωση υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου. Η Πρόεδρος του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» κ. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη υποδέχθηκε στην Αίθουσα «Σταύρος Νιάρχος» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής προσωπικότητες του πολιτικού, πνευματικού, διπλωματικού και επιχειρηματικού κόσμου. Ολοι μαζί παρακολούθησαν το μοναδικό έργο του συνθέτη Γιώργου Χατζηνάσιου με τίτλο «Το Χρονικόν της Αλώσεως». Ο κ. Χατζηνάσιος στηριζόμενος στα κείμενα του ιστορικού της Αλώσεως της Κωνσταντινούπολης (29 Μαΐου 1453) Γεωργίου Φραντζή συνέθεσε το ορατόριο «Το Χρονικόν της Αλώσεως». Το έργο είναι βασισμένο σε πρωτότυπη βυζαντινή μουσική, εμπλουτίστηκε όμως με πολλά σύγχρονα στοιχεία…

Στη Μύκονο με έλληνα πιλότο η Qatar Airways

Η Μύκονος είναι ήδη γεμάτη από κόσμο, προσφέροντας έτσι ισχυρές «τονωτικές» ενέσεις στη σκληρά δοκιμαζόμενη ελληνική οικονομία. Ο διάσημος σχεδιαστής μόδας Roberto Cavalli φθάνει στο Νησί των Ανέμων το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου. Ο ιταλός designer θα επισκεφθεί το νησί μαζί με την εκρηκτική σύντροφό του με αφορμή την παρουσίαση καινούργιας συσκευασίας για τη βότκα που φέρει το όνομά του.

Η Μύκονος υποδέχθηκε όμως πριν από λίγα εικοσιτετράωρα την πρώτη ιστορική πτήση της Qatar Airways στο αεροδρόμιό της (με έλληνα captain στο πιλοτήριο). Στον αερολιμένα του νησιού «συναντήθηκαν» για τη σημαντική αυτή στιγμή ο πρεσβευτής του Κατάρ στην Ελλάδα, Abdulaziz Al-Naama, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Χατζημάρκου, ο δήμαρχος Μυκόνου κ. Κουκάς, η Country Manager της Qatar στην Ελλάδα κυρία Τερέζα Σιτσέλη, εκπρόσωποι της Fraport κ.ά.

Το άνοιγμα στην τεράστια τουριστική αγορά της Ασίας και της Αυστραλίας μέσω της Ντόχα και της Qatar Airways ανοίγει νέες προοπτικές για τη Μύκονο…