Οι μέρες που προηγήθηκαν ήταν έντονες και γεμάτες ειδησεογραφία για την ΑΕΚ. Η Ενωση βρέθηκε από την Πέμπτη μέχρι την Κυριακή σε μια διαδικασία τεράστιων αλλαγών, γυρνώντας πλέον σελίδα και προχωρώντας στην επόμενη μέρα με τον Μαρίνο Ουζουνίδη στο τιμόνι της.

Ο έλληνας τεχνικός είναι εκείνος που θα διαδεχθεί τον Μανόλο Χιμένεθ, με τον οποίο παρότι αρχικά υπήρχε συμφωνία για την ανανέωση της συνεργασίας του με την Ενωση προέκυψε διαζύγιο. Αφού φάνηκε πως τόσο η ΑΕΚ όσο και ο ίδιος είχαν ενδοιασμούς στο να συνεχίσουν μαζί.

Πριν από λίγο καιρό ο Δημήτρης Μελισσανίδης υποδέχθηκε στο κότερό του τον Μανόλο Χιμένεθ και συζήτησαν για το συμβόλαιο του ισπανού τεχνικού. Εκεί φάνηκε πως υπάρχει η διάθεση για επέκταση της συνεργασίας των δύο πλευρών, ενώ συζητήθηκαν και θέματα που αφορούσαν στον μεταγραφικό σχεδιασμό και γενικώς τη λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος. Ωστόσο έμεινε η εκκρεμότητα του οικονομικού σκέλους που συμφωνήθηκε να τεθεί επί τάπητος στην πορεία. Σε μια νέα συνάντηση παρουσία και του εκπροσώπου του Χιμένεθ.

Οι δηλώσεις στην Ισπανία

Το ρήγμα μεταξύ ΑΕΚ και Χιμένεθ ήρθε με τις δηλώσεις του ισπανού τεχνικού στην πατρίδα του. Εκεί ο Χιμένεθ έδειξε πως η παραμονή του στην ΑΕΚ μόνο σίγουρη δεν πρέπει να θεωρηθεί, αφήνοντας παράλληλα ορθάνοικτο το παράθυρο της επιστροφής στη χώρα του.

Κάτι που όπως φάνηκε είχε εξήγηση, μιας και όταν η κουβέντα με την Ενωση μπήκε στο οικονομικό κομμάτι υπήρξε απόσταση. Η ΑΕΚ προσέφερε στον Χιμένεθ μονοετές συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές 700.000 ευρώ, ενώ ο ισπανός τεχνικός αξίωνε 1 εκατομμύριο ευρώ. Θέτοντας μεταξύ άλλων και ζήτημα για το ποιος θα πληρώνει την Εφορία.

Κάπου εκεί τα πράγματα φάνηκε να παίρνουν αρνητική τροπή και το θέμα Χιμένεθ τελείωσε οριστικά όταν η ΑΕΚ ενημέρωσε τον έμπειρο τεχνικό πως αποσύρει την προσφορά της!

Συμφωνία – εξπρές

Μετά την παραπάνω εξέλιξη, η ΑΕΚ κινήθηκε αστραπιαία κλείνοντας τον προπονητή που αποτελούσε εδώ και καιρό τη βασική εναλλακτική για τον πάγκο. Το βράδυ της Πέµπτης ο έλληνας τεχνικός δέχθηκε ένα τηλεφώνηµα από τον Νίκο Λυµπερόπουλο, µε τον τεχνικό διευθυντή της Ένωσης να βολιδοσκοπεί τις προθέσεις του.

Οταν ο «Λύμπε» έλαβε θετική απάντηση το ζήτημα, πήγε ένα βήμα παρακάτω, αφού την επομένη κιόλας ο Ουζουνίδης βρέθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ! Εκεί δεν χρειάστηκαν παρά μονάχα μερικές ώρες προκειμένου οι δύο πλευρές να δώσουν τα χέρια, με τον 50χρονο προπονητή να υπογράφει συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών και να ανακοινώνεται από την ΑΕΚ.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Χιμένεθ, ούτε εκείνος φάνηκε να χάνει χρόνο, με την απόφαση για την επόμενη μέρα της καριέρας του να έχει ληφθεί. Μιας και το Σάββατο ανακοινώθηκε από τη Λας Πάλμας, αναλαμβάνοντας τις τύχες της για έναν χρόνο.

Σηκώνουν μανίκια

Ο Ουζουνίδης παρουσιάστηκε στη συνάντηση με τον Δημήτρη Μελισσανίδη απόλυτα διαβασμένος για τα δεδομένα του ρόστερ της ΑΕΚ και των αναγκών του, δείχνοντας διάθεση να σηκώνει αμέσως μανίκια. Ηδη τέθηκαν στο τραπέζι τα βασικά μεταγραφικά ζητήματα που θα απασχολήσουν την ομάδα, με την απόφαση που πάρθηκε να θέλει την Ενωση να προχωρά άμεσα σε τρεις προσθήκες.

Στόχος είναι πριν την αναχώρηση της ΑΕΚ για την Πολωνία να βρίσκονται στη διάθεση του Ουζουνίδη ένας φορ, ένας εξτρέμ αλλά και ένας μέσος με ανασταλτικές ιδιότητες. Που θα μπορεί να παίξει είτε στο πλευρό του Σιμόες είτε στη θέση του. Υπόθεση που δεν σχετίζεται με την παραμονή του Κονέ στην ομάδα, η οποία θα τρέξει από μεριάς Δικεφάλου. Αφού με τη σύμφωνη γνώμη του Ουζουνίδη η ΑΕΚ θα προσπαθήσει να διατηρήσει στις τάξεις της τον έμπειρο μέσο.

Καμία κίνηση για Πράσινο

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης είναι ένας προπονητής με έντονη προσωπικότητα που συνηθίζει να έχει ενεργό ρόλο σε μια σειρά από ζητήματα στις ομάδες του, πέραν του αμιγώς αγωνιστικού. Ο έλληνας τεχνικός ήδη έθεσε κάποιες πρώτες προτάσεις του στη διάθεση της διοίκησης για τα μεταγραφικά, που όλα δείχνουν πως θα έχουν τη σφραγίδα του. Πάντως, σε αυτά δεν πρόκειται να βρίσκεται κάποιος παίκτης που να προέρχεται από τον Παναθηναϊκό, αφού για το παραπάνω υπήρξε ξεκάθαρη κοινή απόφαση διοίκησης και προπονητή. Αυτό που συμφωνήθηκε είναι να μην υπάρξει η παραμικρή κίνηση από πλευράς ΑΕΚ για παίκτη που ανήκει στους Πράσινους, με την υπόθεση του Ρόμπιν Λουντ να εγκαταλείπεται όπως φαίνεται οριστικά. Θυμίζουμε πως για τον ιρλανδό μέσο υπήρξε έντονο ενδιαφέρον από την ΑΕΚ, όμως το όλο ζήτημα δεν θα προχωρήσει. Με την Ενωση να στρέφεται σε άλλες λύσεις για την ενίσχυση της μεσαίας γραμμής της.

«Μύλος» με Κάιπερς

Η μεταγραφή του Ούγκο Κάιπερς στην ΑΕΚ έδειχνε να έχει «τελειώσει», αφού η Ενωση έδωσε τα χέρια με τον Εργοτέλη για τον βέλγο επιθετικό, καταβάλλοντας παράλληλα ένα ποσό της τάξεως των 300.000 ευρώ ώστε να εξασφαλίσει τα δικαιώματά του. Ωστόσο εκεί όπου το μόνο που απέμενε για να κλείσει το deal ήταν η υπογραφή του παίκτη, η υπόθεση έγινε σίριαλ!

Ο Κάιπερς, με δηλώσεις που παραχώρησε στην πατρίδα του, τόνισε πως δεν επιθυμεί να αγωνιστεί στην ΑΕΚ, την ίδια στιγμή που και ο ατζέντης του έκανε απαξιωτικά σχόλια για την προσφορά του Δικεφάλου.

Τα παραπάνω έφεραν απάντηση και μάλιστα άμεσα, όχι όμως από την ΑΕΚ, αλλά από τον Εργοτέλη! Που με επίσημη ανακοίνωση επιτέθηκε στον εκπρόσωπο του παίκτη, κάνοντας λόγο για παιχνίδια στην πλάτη του Κάιπερς.

Οι παραπάνω εξελίξεις περιέπλεξαν έτσι αρκετά το ζήτημα της μεταγραφής του Κάιπερς στην ΑΕΚ, που δείχνει ανοικτό. Η Ενωση δεν έχει αποσύρει την προσφορά της, ωστόσο είναι ξεκάθαρο πως δεν… παίζει μόνη της. Μιας και η τροπή που πήρε το θέμα στην Ενωση ερμηνεύεται ως «δάκτυλος» άλλης ομάδας, που ενδιαφέρθηκε εσχάτως για την απόκτηση του βέλγου γκολτζή.