Από τον Ιανουάριο του 2016, όταν αντικατάστησε στον πάγκο της Ρεάλ τον Ράφα Μπενίτεθ, ο Ζινεντίν Ζιντάν έχει μετρήσει εννέα τρόπαια. Ανάμεσά τους τρία συνεχόμενα Τσάμπιονς Λιγκ, ένα ρεκόρ που είχε να πετύχει ομάδα από τη δεκαετία του ’70 και την Μπάγερν.

Ο γάλλος τεχνικός ισοφάρισε τους Μπομπ Πέισλι (τρεις τίτλους με τη Λίβερπουλ, και τον Κάρλο Αντσελότι (δύο με τη Μίλαν και ένα με τη Ρεάλ), αφήνοντας πίσω τον Ζοζέ Μουρίνιο και τον Πεπ Γκουαρντιόλα (από δύο).

«Ασφαλώς χρειάζεται να συγχαρώ τους παίκτες, καθώς δεν είναι καθόλου εύκολα αυτά που κάνουν», είπε ο 45χρονος τεχνικός. «Δεν υπάρχει κανένα μυστικό. Απλά, δουλειά. Εχουμε εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές, αλλά πίσω απ’ όλα αυτά υπάρχει η σκληρή δουλειά. Οι παίκτες έχουν την επιθυμία και τη δίψα για να νικούν». Ο Ζιντάν κατέκτησε το τρόπαιο και ως ποδοσφαιριστής, σημειώνοντας μάλιστα ένα καταπληκτικό γκολ κόντρα στη Λεβερκούζεν, στον τελικό της Γλασκώβης το 2002. Ωστόσο, το βράδυ του Σαββάτου στο Κίεβο ο Γκάρεθ Μπέιλ σημείωσε επίσης ένα καταπληκτικό γκολ με ψαλίδι κόντρα στη Λίβερπουλ. «Το γκολ του Μπέιλ ήταν καλύτερο από το δικό μου», σχολίασε ο τεχνικός της Ρεάλ.

Εκτός από το ταλέντο, χρειάζεται βεβαια και τύχη. Κι ο Ζιντάν την είχε μαζί του στο Κίεβο. Ο τραυματισμός του Σαλάχ αλλά και τα δύο λάθη του τερματοφύλακα της Λίβερπουλ Λόρις Κάριους που έχρισαν σκόρερ τους Μπενζεμά και Μπέιλ. Τα δύο αυτά γκολ, μαζί με το ψαλίδι του Ουαλού, αλλά και την προσωρινή ισοφάριση του Σαντιό Μανέ έγραψαν την ιστορία του τελικού 3-1 που έδωσε τον 13ο τίτλο στη Ρεάλ.