Η κατάκτηση του 13ου Κυπέλλου Πρωταθλητριών / Τσάμπιονς Λιγκ από τη Ρεάλ Μαδρίτης σήκωσε το πέπλο της υποκρισίας αποκαλύπτοντας τις βυζαντινές ίντριγκες στο παλάτι της Βασίλισσας.

Εσωτερικές έριδες, προσωπικές ατζέντες, πολιτικές, πιέσεις, κόντρες αποκαλύφθηκαν σχεδόν δευτερόλεπτα μετά το τελευταίο σφύριγμα του Σέρβου Μίλοραντ Μάζιτς στον τελικό του Κιέβου που βρήκε νικήτρια τη Ρεάλ με 3-1 επί της Λίβερπουλ.

Κύριοι εκφραστές των υπόγειων ρευμάτων, οι άλλοτε πιο ακριβοί παίκτες του κόσμου, Κριστιάνο Ρονάλντο και Γκάρεθ Μπέιλ.

Ο Σέρχιο Ράμος δεν είχε προλάβει να σηκώσει στον ουρανό του Κιέβου την «κούπα» όταν σε μια γωνιά του Ολιμπίνσκι ο Κριστιάνο Ρονάλντο δήλωνε στο Be In Sports: «Ηταν ωραίο που ήμουν στη Ρεάλ. Σε λίγες ημέρες θα ενημερώσω τους φιλάθλους γιατί πάντοτε βρίσκονται στο πλευρό μου».

Μπούμερανγκ

Η χρήση του παρελθοντικού χρόνου από τον Κριστιάνο Ρονάλντο προκάλεσε τα αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα. Η μπρούτα επιλογή του να επιβάλει την προσωπική του ατζέντα πάνω στον συλλογικό θρίαμβο προκάλεσε προβληματισμό στους συμπαίκτες ενώ αντιμετωπίστηκε με ειρωνεία από τον πρόεδρο Φλορεντίνο Πέρεθ.

«Κρις δεν είναι καλό αυτό που κάνεις. Δεν ήταν η σωστή στιγμή να το πεις. Περίμενε, μην επιμείνεις, πρέπει να κάνεις ένα βήμα πίσω και εμείς θα σε βοηθήσουμε. Είμαστε μαζί σου αλλά πρέπει να βοηθήσεις κι εσύ», φέρεται να του είπε ο αρχηγός Σέρχιο Ράμος.

Ο στόχος του Ρονάλντο ήταν φυσικά ο Φλορεντίνο Πέρεθ, ο οποίος αρνείται να προσφέρει γη και ύδωρ στον Πορτογάλο, παρά τις συνεχείς οχλήσεις του τελευταίου. Ο πρόεδρος δεν άφησε αναπάντητη την πρόκληση: «Τώρα δεν είναι η στιγμή για προσωπικά ζητήματα. Ο σύλλογος είναι πιο σημαντικός από οποιονδήποτε». Η επόμενη ατάκα του περιείχε μεγαλύτερη δόση δηλητηρίου: «Είμαι χαρούμενος που έχει πέντε Τσάμπιονς Λιγκ, όσα κι εγώ. Τα ίδια πράγματα ακούμε κάθε καλοκαίρι και τίποτα δεν συμβαίνει».

Ο Ρονάλντο γνώρισε πάντως την αποθέωση από τους φίλους της Ρεάλ στο πανηγυρικό τελετουργικό για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ ακούστηκε το σύνθημα «Ρονάλντο, μείνε στη Ρεάλ». Κι αυτός τους απάντησε «θα σας δω του χρόνου».

Ο Πορτογάλος επανήλθε και παραδέχτηκε πως η στιγμή που επέλεξε για να μιλήσει δεν ήταν η κατάλληλη, αλλά δεν μετανιώνει γιατί ήταν ειλικρινής.

Η συμπεριφορά του CR7 κάθε φορά που απαιτεί ανανέωση συμβολαίου ή αύξηση των αποδοχών του έχει γίνει το ίδιο προβλέψιμη όπως και οι ντρίμπλες του.

Γι’ αυτό, τούτη τη φορά προκάλεσε την οργή και δέχτηκε την ειρωνεία από ανθρώπους στους οποίους κάποτε μία δήλωσή του ήταν ικανή να προκαλέσει πονοκεφάλους.

Οργή

Στις στοές του παλατιού της Βασίλισσας υποβόσκει μία ακόμα κρίση, τα νήματα της οποίας κινεί ο πρωταγωνιστής του τελικού Γκάρεθ Μπέιλ.

Οι σχέσεις του Ουαλού με τον Ζινεντίν Ζιντάν βρίσκονται σε οριακό σημείο λόγω του παραγκωνισμού του ποδοσφαιριστή. Ο Μπέιλ πληροφορήθηκε πως δεν θα βρίσκεται στο αρχικό σχήμα της Ρεάλ στον τελικό, μιάμιση ώρα πριν από την έναρξη του αγώνα.

Η οργή του ήταν τέτοια ώστε δεν βγήκε να κάνει ζέσταμα με τους συμπαίκτες του.

Παρ’ όλα αυτά, κατάφερε να κρίνει ως αλλαγή το αποτέλεσμα του τελικού σημειώνοντας δύο γκολ, με το πρώτο να συγκαταλέγεται μεταξύ των ωραιότερων που έχουν επιτευχθεί ποτέ.

Ο Ζιντάν ωστόσο δεν αντάλλαξε κουβέντα με τον Ουαλό τρεισήμισι ώρες μετά τον αγώνα, ούτε είπε κουβέντα στις δηλώσεις του.

Ο Μπέιλ έχει ζητήσει να συναντηθεί με τον Πέρεθ τις επόμενες ημέρες για να εκφράσει τα παράπονά του για τη συμπεριφορά του Ζιντάν, αλλά και για να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του συλλόγου απέναντί του.

Αν ο παίκτης δεν εξασφαλίσει εγγυήσεις πως θα παίζει πιο συχνά, αίτημα που μόνο ο Ζιντάν μπορεί να ικανοποιήσει, τότε η πορεία του στο Σαντιάγο Μπερναμπέου θα έχει φτάσει στο τέλος της.

«Θέλω να παίζω κάθε εβδομάδα και αυτό δεν συμβαίνει φέτος για τον έναν λόγο ή τον άλλον» δήλωσε ο Μπέιλ στο BT Sport.

Η απάντηση ήρθε γρήγορα από τον Ζιντάν: «Προσπαθώ να κάνω ό,τι είναι καλύτερο για την ομάδα. Ο Μπέιλ έκανε τη διαφορά. Είναι φυσιολογικό να θέλει να παίζει περισσότερο. Το καταλαβαίνω». Το κατά πόσο το εννοεί ο Γάλλος θα φανεί τις επόμενες εβδομάδες.