You’ll never walk alone τραγουδούν οι οπαδοί της Λίβερπουλ, αλλά είναι ίσως από τις ελάχιστες, αν όχι η μοναδική φορά, που ένας παίκτης των Κόκκινων, ο Λόρις Κάριους, «περπατά μόνος».

Τον αρνητικό πρωταγωνιστή του τελικού με τις δύο ιστορικών διαστάσεων γκάφες του, που έκριναν το αποτέλεσμα του αγώνα, παρηγόρησαν οι παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης αλλά όχι και οι συμπαίκτες του, γεγονός που σχολιάστηκε από τον διεθνή Τύπο. Παρά τη δημόσια απολογία του προς τους φιλάθλους και τους συμπαίκτες του ο γερμανός πορτιέρο δέχθηκε καταιγισμό αρνητικών μηνυμάτων αλλά και απειλές για τη ζωή του. Κάποιος του «ευχήθηκε» να πεθάνει από καρκίνο, ενώ ένας άλλος έγραψε στα social media: «Ελπίζω να πεθάνει η οικογένειά σου». Ενας τρίτος απείλησε πως θα σκοτώσει το κορίτσι του.  

Εκπρόσωπος της αστυνομίας του Μερσεϊσάιντ δήλωσε ότι ερευνώνται όλα τα μηνύματα στα social media και θα αποδοθούν ευθύνες.

Το μέλλον του Κάριους στη Λίβερπουλ θεωρείται δυσοίωνο, ενώ ειδικοί υποστηρίζουν ότι η καριέρα του πιθανόν να καταστράφηκε.

Πολύ πριν από τις δύο γκάφες του στον τελικό του Κιέβου ο Γιούργκεν Κλοπ αναζητούσε τερματοφύλακα που να εμπνέει εμπιστοσύνη. Είχε καταλήξει στον Βραζιλιάνο Αλισον της Ρόμα, αλλά οι απαιτήσεις του ιταλικού συλλόγου – περίπου 65 εκατ. ευρώ – κρίθηκαν υπερβολικές. Μετά τα όσα συνέβησαν στην ουκρανική πρωτεύουσα ο Κλοπ ίσως να αντιλήφθηκε το μεγάλο του λάθος.

Κλέμενς και Σίλτον

Δύο μυθικές μορφές του αγγλικού ποδοσφαίρου, οι τερματοφύλακες Ρέι Κλέμενς και ο Πίτερ Σίλτον, πιστεύουν πως ο Κάριους πολύ δύσκολα θα καταφέρει να ξεπεράσει το σημάδι που του άφησε το Κίεβο. «Οταν κάνεις λάθη σε σημαντικούς αγώνες, όπως αυτά που έκανε ο Κάριους, θα σε ακολουθούν για το υπόλοιπο της ζωής σου γιατί ο κόσμος θα τα θυμάται και θα φροντίζει να σου τα θυμίζει», δήλωσε ο πρώην τερματοφύλακας των Κόκκινων και της Εθνικής Αγγλίας, Ρέι Κλέμενς.

Ο πρώην πορτιέρο της Νότιγχαμ Φόρεστ και των Τριών Λιονταριών, Πίτερ Σίλτον, προβλέπει ότι πολύ δύσκολα ο Κάριους θα μείνει στη Λίβερπουλ. «Πιστεύω πως ο προπονητής θα πρέπει να αγοράσει έναν παγκόσμιας κλάσης τερματοφύλακα. Η Λίβερπουλ υποφέρει τα τελευταία δύο-τρία χρόνια από τους τερματοφύλακες. Ο τερματοφύλακας δεν μπορεί να κρυφτεί. Τα λάθη των υπόλοιπων παικτών μπορούν εύκολα να ξεχαστούν. Για τον τερματοφύλακα είναι διαφορετικά. Θα πρέπει να τρελαίνονται κάποιες φορές από την κριτική που δέχονται».

Ο πρώην τερματοφύλακας της Μπάγερν, Ολιβερ Καν, είπε πως δεν θυμάται κάτι πιο σκληρό από αυτό που είδε στο Κίεβο. «Μπορεί να καταστρέψει μια καριέρα» είπε για τις γκάφες του συμπατριώτη του.