Αγωγή με την οποία αξιώνει το εξωπραγματικό ποσό του 1 δισ. ευρώ από τον Σέρχιο Ράμος κατέθεσε ο αιγύπτιος δικηγόρος Μπασέμ Βαχμπά, θεωρώντας πως ήταν προσχεδιασμένος ο τραυματισμός του Μοχάμεντ Σαλάχ από τον ισπανό αμυντικό.

Ο Βαχμπά δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Sada El-Balad: «Ο Ράμος ηθελημένα τραυμάτισε τον Μο Σαλάχ και πρέπει να τιμωρηθεί για τις πράξεις του. Κατέθεσα αγωγή και έκανα καταγγελία στη FIFA. Θα ζητήσω αποζημίωση που θα φτάνει το 1 δισ. ευρώ για τη σωματική και ψυχική βλάβη που προκάλεσε ο Ράμος στον Σαλάχ και τον αιγυπτιακό λαό».

Ο «χασάπης του Κιέβου»

Οι Αιγύπτιοι αντιμετωπίζουν τον Ράμος με σκαιό τρόπο. Τον αποκαλούν «χασάπη του Κιέβου», «Ράμος ο σκύλος», «Βρώμικος». Η Αίγυπτος καταριέται τον αρχηγό της Ρεάλ Μαδρίτης Σέρχιο Ράμος και εύχεται να το βρει από τον Θεό αυτό που έκανε στον αγαπημένο τους Μο Σαλάχ.

Η εφημερίδα «Al-Masry al-Youm» κυκλοφόρησε με φωτογραφία τον Σαλάχ να σφαδάζει από τους πόνους και τον τίτλο: «Το βράδυ που οι Αιγύπτιοι έκλαψαν. Ο Ράμος ο χασάπης αποκόλλησε την ωμοπλάτη του Σαλάχ». Η «Al-Watan» είχε τίτλο: «Ας αφήσουμε τον Θεό να κρίνει τον Ράμος».

Οι Αιγύπτιοι δεν περιορίστηκαν στα βιτριολικά σχόλια αλλά ανέλαβαν πρωτοβουλία μέσω της πλατφόρμας change.org να συγκεντρώσουν υπογραφές και να καταθέσουν ψήφισμα στην UEFA και τη FIFA με το οποίο θα απαιτούν την τιμωρία του Ράμος, γεγονός που προκάλεσε την οργή του ισπανικού Τύπου. Στο ψήφισμα αναφέρεται μεταξύ άλλων πως «ο Σέρχιο Ράμος αντιπροσωπεύει ένα απαίσιο παράδειγμα για τις μελλοντικές γενιές των ποδοσφαιριστών. Αντί να κερδίζει παιχνίδια δίκαια, χρησιμοποιεί τεχνάσματα που αψηφούν το πνεύμα του παιχνιδιού και του ευ αγωνίζεσθαι. Η UEFA και η FIFA θα πρέπει να λάβουν μέτρα εναντίον του Ράμος και των ομοίων του, χρησιμοποιώντας το βίντεο των αγώνων για να διατηρήσουν το πνεύμα του παιχνιδιού».

Μέσα στον ορυμαγδό αρνητικών σχολίων ο Σέρχιο Ράμος ευχήθηκε στον Σαλάχ να γίνει γρήγορα καλά.

Το έχει ξανακάνει

«Να γίνεις σύντομα καλά. Μερικές φορές το ποδόσφαιρο δείχνει την άσχημη πλευρά του. Πάνω απ’ όλα είμαστε όλοι επαγγελματίες», έγραψε ο Ράμος στα social media. Ισως να αποτελεί σύμπτωση αλλά τη λαβή που επιχειρεί ο Ράμος στον Σαλάχ με την οποία τον ρίχνει άτσαλα στο έδαφος τραυματίζοντας τον στον ώμο την είχε επιχειρήσει ο ισπανός αμυντικός και στον περυσινό τελικό με τη Γιουβέντους στον Ντάνι Αλβες!

Οι προβλέψεις για τον τραυματισμό του Σαλάχ στον αριστερό ώμο είναι αισιόδοξες, καθώς δεν διαπιστώθηκε κάταγμα ή εξάρθρωση. Ο ίδιος εκφράζει τη βεβαιότητα πως θα είναι έτοιμος για το Μουντιάλ. Ο σταρ της Λίβερπουλ και των Φαραώ θα αντιμετωπίσει τον τραυματισμό του στην Ισπανία, ανακοίνωσε χθες η αιγυπτιακή ομοσπονδία.

Η επιλογή έγινε από τη Λίβερπουλ. «Ο τραυματισμός του Σαλάχ αντιμετωπίζεται στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ της εθνικής ομάδας και τους υπεύθυνους στη Λίβερπουλ», δήλωσε ο πρόεδρος της αιγυπτιακής ομοσπονδίας Χάνι Αμπού Ρέντα. Από τα δεκάδες σχόλια για τον τραυματισμό του Σαλάχ εντύπωση προκάλεσε η στάση του Πολ Σκόουλς, ο οποίος αποδοκίμασε εμμέσως την… ευαισθησία με την οποία αντιμετώπισε ο Σαλάχ τον τραυματισμό του ξεσπώντας σε κλάματα.