Ο Μανώλης Μυλωνάκης σε ένα ολ σταρ γκέιμ είχε ανέβει στους ώμους ενός παίκτη –που ήταν κάτω από το νερό –και είχε βγει μέχρι τη μέση και λίγο παραπάνω. Αντίθετα ο συμπαίκτης του και αρχηγός του Ολυμπιακού Γιόζιπ Πάβιτς βγαίνει χωρίς… στηρίγματα μέχρι τη μέση έξω από το νερό και παραμένει εκεί για κάποια δευτερόλεπτα. Κάπως έτσι στο δεύτερο τελικό Ολυμπιακού – Βουλιαγμένης στον Λαιμό ο Μιχάλης Σαρτζετάκης σάστισε όταν είδε τον τερματοφύλακα των Πειραιωτών να βγαίνει τόσο έξω από το νερό και να τον εξουδετερώνει σε ανεπανάληπτο τετ α τετ!

Γενικότερα ο Γιόζιπ Πάβιτς είναι ο πολυτιμότερος παίκτης του Ολυμπιακού στη σειρά των τελικών και στον πιο δύσκολο (τον τελευταίο) κατέβασε ρολά όταν η Βουλιαγμένη προηγήθηκε με 4-1 στις αρχές του δευτέρου οκταλέπτου με τους φιλοξενούμενους να ξανασκοράρουν έπειτα από περίπου 20 λεπτά και ενώ το σκορ είχε πάει από το 1-4, στο 7-4 με σερί 6-0 των γηπεδούχων που κλείδωσαν και αυτό το (32ο) πρωτάθλημα.

«Δεν νομίζω ότι εγώ είμαι ο πολυτιμότερος, ο κόσμος είναι που δημιουργεί τρομερή ατμόσφαιρα και γενικότερα όλη η ομάδα, διότι πάνω απ’ όλα παίζουμε ως σύνολο» λέει στα «ΝΕΑ» ο Πάβιτς, που δέχτηκε να κάνουμε αυτή τη συνέντευξη στα ελληνικά τα οποία μιλάει κάτι παραπάνω από άψογα!

«Γιατί όχι, είμαι τρίτο χρόνο εδώ, αγαπάω πολύ τη χώρα σας, και από την πρώτη στιγμή ήθελα να μάθω ελληνικά. Νομίζω ότι έχω βελτιωθεί αρκετά» λέει γελώντας, όταν λίγα λεπτά πριν τραγουδούσε κανονικότατα το «είσαι στο μυαλό κάτι μαγικό» με τους οπαδούς της ομάδας του.

«Δεν υπάρχουν πουθενά αλλού, είναι ο καλύτεροι και πραγματικά αξίζει να παίζεις γι’ αυτούς, όπως όμως για τη διοίκηση που έχει πετύχει αυτό το πρωτοφανές γεγονός. Προσωπικά δεν έχω δει άλλο σύλλογο στην Ευρώπη όπως ο Ολυμπιακός να πρωταγωνιστεί και να παίρνει τίτλους σε τόσα πολλά αθλήματα. Πρόκειται για σύλλογο – φαινόμενο» λέει με έμφαση ο κροάτης κίπερ, που αποδίδει τα εύσημα τόσο στον Θοδωρή Βλάχο όσο και στους συμπαίκτες του χαρακτηρίζοντάς τους εξαιρετικούς.

Προσγειωμένος

Του θυμίζουμε τη δήλωση του Γιάννη Φουντούλη μετά τον πρώτο τελικό όπου είχε σημειώσει 5 γκολ αλλά είπε ότι «ο Πάβιτς είναι ο κορυφαίος τερματοφύλακας του κόσμου και μας δίνει τεράστια αυτοπεποίθηση» και ο Κροάτης γελάει. «Μην τον ακούτε, απλά το λέει για να με καλοπιάσει, γιατί θέλει να τον αφήσω να μου βάλει ένα γκολ στην προπόνηση και να τον κεράσω καφέ. Αμ δε!».

Στο μυαλό των φίλων του Ολυμπιακού είναι το Τσάμπιονς Λιγκ στη Γένοβα, ωστόσο ο Πάβιτς διευκρινίζει: «Ποιο τρόπαιο; Περιμένετε να ακούσετε από μένα μεγάλες κουβέντες; Μάλλον θα πρέπει να ψάξετε αλλού. Κανείς δεν πήρε τρόπαια με τα λόγια, αλλά μόνο με τα έργα. Εγώ ξέρω ότι έχουμε έναν προημιτελικό με τη Σπαντάου και σε αυτόν εστιάζω» λέει ο άνθρωπος που στα 36 του έχει ήδη κατακτήσει σχεδόν τα πάντα, με κορυφαία στιγμή το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.

Ομως είναι απόλυτα προσγειωμένος και ευχαριστεί τη Βουλιαγμένη γιατί «ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστική στον τελευταίο τελικό και εμείς θέλουμε τέτοια παιχνίδια ως προετοιμασία. Ξεκίνησε καλύτερα, προηγήθηκε με 4-1 αλλά στα τέσσερα οκτάλεπτα ήμασταν καλύτεροι».

Τελειώσαμε; μας ρωτάει, γιατί θέλει να τρέξει δίπλα στον Γιάννη Αλαμπασίννη, έναν φίλο του Ολυμπιακού με κινητικά προβλήματα να βγάλουν φωτογραφία. Το μόνο που αρνήθηκε –σε έναν άλλο φίλο της ομάδας –ήταν να δώσει το μπουρνούζι του. «Φίλε, δεν έχουμε τελειώσει ακόμα» είπε με νόημα.